Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουνέσκο για Παναγία των Παρισίων: Στο πλευρό της Γαλλίας για την αποκατάστασή της

Ουνέσκο για Παναγία των Παρισίων: Στο πλευρό της Γαλλίας για την αποκατάστασή της

Η γενική διευθύντρια του οργανισμού σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της καταστροφής και πως θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων.

Στο πλευρό της Γαλλίας για την καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων στέκεται η Ουνέσκο, προκειμένου να διασωθεί ένα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού.

Όπως δήλωσε η Οντρεΐ Αζουλέ, γενική διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ, «η Ουνέσκο στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πυρκαγιά».

Υπενθυμίζεται πως η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1163 και χρειάστηκαν περίπου 180 χρόνια για να ολοκληρωθεί και να πάρει τη μορφή που είχε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Ωστόσο, η Παναγία των Παρισίων το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής της, ενώ κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης βανδαλίστηκε από τους εξεγερμένους, με τον αρχιτέκτονα Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc να αναλαμβάνει την επισκευή της στα μέσα του 19ου αιώνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024