Στο πλευρό της Γαλλίας για την καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων στέκεται η Ουνέσκο, προκειμένου να διασωθεί ένα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού.

Όπως δήλωσε η Οντρεΐ Αζουλέ, γενική διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ, «η Ουνέσκο στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πυρκαγιά».

Υπενθυμίζεται πως η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1163 και χρειάστηκαν περίπου 180 χρόνια για να ολοκληρωθεί και να πάρει τη μορφή που είχε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Ωστόσο, η Παναγία των Παρισίων το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής της, ενώ κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης βανδαλίστηκε από τους εξεγερμένους, με τον αρχιτέκτονα Eugène Emmanuel Viollet-le-Duc να αναλαμβάνει την επισκευή της στα μέσα του 19ου αιώνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr