Το νέο γήπεδο της Τότεναμ δεν είναι μόνο για ποδόσφαιρο…
Το νέο εντυπωσιακό γήπεδο της Τότεναμ, αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού...
Το νέο εντυπωσιακό γήπεδο της Τότεναμ, ανεγέρθη εκεί όπου ήταν η προηγούμενη έδρα της ομάδας, το θρυλικό White Hart Lane.
Το νέο γήπεδο της αγγλικής ομάδας, έχει 62.062 θέσεις και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Populus. «Είναι σημείο αναφοράς για το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα στάδια» είπε ο Κρίστοφερ Λι, διαχειριστικός διευθυντής του Populus. «Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού», τόνισε, μιλώντας μεταφορικά. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ότι το καινούργιο Tottenham Hotspur Stadium είναι το καλύτερο στάδιο του κόσμου».
Η μεγαλύτερη κερκίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το πλέον διακριτό χαρακτηριστικό του καινούριου σταδίου είναι το χωρητικότητας 17.500 θέσεων South Stand, η μεγαλύτερη μιας σειράς κερκίδα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχιτέκτονες του Populus, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σχεδίασαν το South Stand για να συντελέσει στη δημιουργία ενός «τοίχου από ήχο» μέσα στο στάδιο.
Κάτω από το South Stand είναι ένα ύψους πέντε ορόφων υάλινο αίθριο με δύο μεγάλες δενδρόσχημες κολώνες που στηρίζουν τη δομή. Αυτός ο χώρος ονομάζεται «The Market», μια μεγάλη αίθουσα για φαγητό και ποτό, η οποία περιλαμβάνει και ένα μπαρ με τον μακρύτερο πάγκο μπαρ σε όλη την Ευρώπη (65 μέτρα).
Το «The Market» θα είναι χώρος συνάντησης πριν και μετά τον αγώνα, αλλά θα ανοίγει και για events.
Μαζί με την αίθουσα Τύπου, η οποία θα λειτουργεί και ως καφέ όταν δεν υπάρχει κάποιος αγώνας και τη μικρο-ζυθοποιία Beavertown Brewery, έχει στόχο να μεγιστοποιήσει την πολυχρηστικότητα τού σταδίου.
«Φαίνεται τρελό το να έχεις οικοδομήσει στάδια τέτοιου μεγέθους που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνον μια ομάδα, κάθε δεύτερη εβδομάδα» είπε ο Λι.
«Το εδώ εγχείρημα είχε πολύ να κάνει με το να δημιουργήσουμε ένα είδος κτιρίου σαν αυτά που φιλοξενούν κυβερνητικές υπηρεσίες, παράλληλα, με χώρους πολιτισμού και διασκέδασης. Το να έχεις την κοινότητα να έρχεται μέσα, να χρησιμοποιεί το καφέ ή τη ζυθοποιία ή να μπαίνει στο «South Stand» νομίζω ότι είναι σπουδαίο».
Δείτε παρακάτω το νέο γήπεδο της Τότεναμ:
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;