Σούπα με αρακά
Μπορείτε να τη σερβίρετε κρύα
Spotlight
-
Ποια χημικά στοιχεία εντοπίστηκαν στην Αττική από την «επέλαση» της αφρικανικής σκόνης
-
«Θα με παντρευτείς;» – Πιλότος έκανε πρόταση γάμου σε αεροσυνοδό στον αέρα
-
Γνωστό στους αρχαιολόγους ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία
-
Πότε έρχεται η επανάσταση των ρομπότ; Ο Έλον Μασκ λέει του χρόνου
Υλικά για 4-6 μερίδες
500 γρ. μπιζέλια
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
4 κούπες νερό
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό τα μπιζέλια μαζί με το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το σέλερι. Τα αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν.
2. Πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
3. Κατεβάζετε τη σούπα από τη φωτιά, την πολτοποιείτε και την αφήνετε να κρυώσει. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο νερό.
4. Τη βάζετε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις