
Μηδενίστηκε ο ELA για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Μηδενίστηκε η εξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τον ELA - του μηχανισμού παροχής έκτακτης ενίσχυσης των τραπεζών σε ρευστότητα
Μηδενίστηκε η εξάρτηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τον ELA – του μηχανισμού παροχής έκτακτης ενίσχυσης των τραπεζών σε ρευστότητα.
Η Attica Bank ήταν η τελευταία που είχε την ανάγκη κεφαλαίων από τον ELA και πλέον έχει απεξαρτηθεί και αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, πως την 1η Ιανουαρίου 2012 η ανάγκη του συνόλου των ελληνικών τραπεζών από τα κεφάλαια του ELA ήταν ύψους 17,43 δισ. ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2018, όταν η Ελλάδα εξήλθε του προγράμματος των δανειστών, ο ELA ήταν ύψους 4,49 δισ. ευρώ.
Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνιζαν πως ο μηδενισμός του ELA δείχνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επανέρχεται στην κανονικότητα τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/3): Πού θα δείτε το Ουγγαρία-Ελλάδα και τους τελικούς των μπαράζ για Μουντιάλ
- Μεξικό: «Μέτρα διαμαρτυρίας» κατά των ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός ακόμα Μεξικανού που βρισκόταν υπό κράτηση της ICE
- Αυτοκρατορική αλαζονεία
- Δεύτερο φιλικό για την Εθνική ομάδα, κόντρα στην Ουγγαρία
- Πρίγκιπας Φίλιππος: Η άγνωστη διάγνωση με καρκίνο και η πίκρα της Ελισάβετ
- «Με τις… ευχές του Κλοπ, πάει για Ντιομαντέ η Λίβερπουλ»




