Ένα μικρό σχολείο στην Αυστραλία έγινε ο τελευταίος καμβάς του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη γκράφιτι Fin DAC, μετά από αντιδράσεις που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει ένα πρότζεκτ που σχεδίαζε για άλλη πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο αφιέρωσε τον χρόνο του για να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στο ύψους έξι μέτρων κτίριο του νηπιαγωγείου της πόλης Άλεντεϊλ στη Βικτόρια.

Η επίσκεψή του στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν 200 μαθητές, οργανώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφασή του να μην ζωγραφίσει σε έναν τοίχο στην πόλη Μίλισεντ της Νότιας Αυστραλίας.

Ο Fin DAC δήλωσε ότι η απόφασή του βασίστηκε σε αρνητικά σχόλια, τα οποία έγιναν κυρίως μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της τοπικής κοινότητας. «Ορισμένα σχόλια ήταν πικρόχολα» είπε.

Η δασκάλα εικαστικών Έιπριλ Χαγκ κάλεσε μέσω Instagram, τον Fin DAC να επισκεφθεί το σχολείο της μετά από την ακύρωση του πρότζεκτ στο Μίλισεντ. «Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του έργου του. Όταν είδα στο Facebook ότι ενδέχεται να φτάσει στην περιοχή του έγραψα ένα μήνυμα μου απάντησε αμέσως», δήλωσε σχετικά.

Ο Fin DAC δημιούργησε ένα νέο σχέδιο βασισμένο στη Ρωσίδα μοντέλο Αντέλε Πάβλοβα, όταν έφθασε στο σχολείο στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ στην ολοκλήρωση του έργου του τον βοήθησαν και οι μαθητές του σχολείου.

Η τοιχογραφία του στο νηπιαγωγείο Allendale East, με τίτλο AEASthetica, ενσωματώνει παραδοσιακά κινέζικα ρούχα και μαντίλα στο κεφάλι σε μπαλινέζικο στιλ.

«Δεν μπορώ να πω τι σημαίνει η μάσκα γιατί κανείς δεν το ξέρει αυτό – εκτός από εμένα και ένα άλλο άτομο σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει μια ιστορία από πίσω, αλλά … αυτό που έχει σημασία είναι πώς το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και πώς αισθάνονται γι ‘αυτό» είπε ο καλλιτέχνης.

Ο Fin DAC, κατά κόσμον γνωστόν ως Finbarr Notte, γεννήθηκε στην Ιρλανδία και ζωγραφίζει τοιχογραφίες σε όλο τον κόσμο, όπως στο Λος Άντζελες, στη Μαδρίτη και στο Μόντρεαλ και εππιλέγει να κάνει τις περισσότερες street art δημιουργίες του δωρεάν.

«Συντηρώ τον εαυτό μου και την τέχνη μου με άλλους τρόπους» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της εντυπωσιακής τοιχογραφίας:

d