Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε τροφές που καίνε το λίπος

Πέντε τροφές που καίνε το λίπος

Πάντα πρέπει να τις καταναλώνετε με μέτρο και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής

Η άνοιξη έχει φτάσει και λίγοι μόνο μήνες μάς χωρίζουν από το καλοκαίρι, τα αναπόφευκτα αποκαλυπτικά ρούχα και τα μπάνια στη θάλασσα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε να προσέχετε τη διατροφή σας, η απάντηση είναι «τώρα»!

Τα παρακάτω πέντε τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας αυτή, αφού αυξάνουν τον μεταβολισμό ή τη δαπάνη ενέργειας και αποτρέπουν την απορρόφηση λίπους.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα τρόφιμα-σύμμαχοι στο κάψιμο λίπους.

Πιπεριές τσίλι

Η δραστική ουσία του τσίλι, δηλαδή της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, ονομάζεται καψαϊκίνη και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, ως επί το πλείστον σε πειραματόζωα, συνδέουν την κατανάλωσή της με την αύξηση των καύσεων. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανθρώπους έδειξε ότι η κατανάλωση καψαϊκίνης όταν συνδυάζεται με μια διατροφή πλούσια σε λίπος, συνδέεται με αύξηση της οξείδωσης του λίπους από τον λιπώδη ιστό, καθώς και με μείωση του κοιλιακού λίπους.

Γκρέιπφρουτ

Από ό,τι φαίνεται η φήμη του γκρέιπφρουτ ως απαραίτητου τροφίμου στο πλαίσιο μιας δίαιτας δεν είναι άδικη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συμπεράσματα αμερικανικής έρευνας σε παχύσαρκα άτομα, όσοι κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα (συνολικά ενάμισι φρούτο την ημέρα), μετά από 12 εβδομάδες είχαν χάσει κατά μέσο όρο 2 κιλά.

Πράσινο τσάι

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει τον ρυθμό του μεταβολισμού, αυξάνοντάς τον έως και κατά 3%. Οι κατεχίνες, τα βασικά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, φαίνεται πως εμπλέκονται στις διαδικασίες της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.

Μπορεί η επίδρασή του στον μεταβολισμό να είναι αρκετά μικρή για να μπορεί να επιφέρει σημαντική αλλαγή στο βάρος, αλλά η ένταξή του στη διατροφή σας μπορεί να ωφελήσει τη συνολική υγεία σας.

Αυγό

Το αυγό -ειδικά όταν καταναλώνεται πρωί- σας κρατάει χορτάτη για περισσότερες ώρες, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα κινητοποιεί τις καύσεις του οργανισμού. Δοκιμάστε να ξεκινάτε την ημέρα σας συμπεριλαμβάνοντας ένα αυγό στο πρωινό σας έτσι ώστε να έχετε ενέργεια και να ενισχύετε τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Κανέλα

Έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης σε πειραματόζωα βρήκε ότι μια διατροφή πλούσια σε λίπος συνδυασμένη με κανέλα οδήγησε σε μικρότερη αύξηση του βάρους και πιο υγιή επίπεδα λίπους, σακχάρων και ινσουλίνης στο αίμα, συγκριτικά με μια διατροφή πλούσια σε λίπος χωρίς κανέλα,

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η κινναμαλδεΰδη, το αιθέριο έλαιο που δίνει στην κανέλα την χαρακτηριστική της γεύση, ενεργοποιεί θερμογενετικές και μεταβολικές αντιδράσεις στα λιποκύτταρα και έτσι συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

*Σε κάθε περίπτωση, καμία τροφή δεν πρόκειται να κάνει από μόνη της τη διαφορά στο σώμα σας. Πάντα πρέπει να καταναλώνετε τις τροφές με μέτρο και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024