
Υπερυψωμένη πράσινη «όαση» στο κέντρο του Μιλάνο
Η δημιουργία τους με τον τίτλο «Sovraparco» αφορά την αναδιαμόρφωση της πλατείας και ταυτόχρονα την αστική αναγέννηση της ιταλικής πόλης.
Νέα πνοή στην πλατεία Loreto στην καρδιά του Μιλάνο επιθυμούν να δώσουν με το νέο τους σχέδιο οι αρχιτέκτονες του LAD και το HYPNOS στούντιο.
Η δημιουργία τους με τον τίτλο «Sovraparco» αφορά την αναδιαμόρφωση της πλατείας και ταυτόχρονα την αστική αναγέννηση της ιταλικής πόλης.
Όλη η ιδέα βασίζεται σε ένα υπερυψωμένο επίπεδο που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος της πόλης και του περιβάλλοντος με πολύ πράσινο και χώρο για τους πολίτες.
Σκοπός του νέου σχεδίου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος στον οποίο μπορούν οι κάτοικοι να συγκεντρώνονται και να χαλαρώνουν από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.
Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες στο πρώτο επίπεδο θα υπάρχουν καταστήματα και ένα μεγάλο αίθριο που θα συνδέει με σκάλες και ασανσέρ τον δρόμο με τον πράσινο «παράδεισο».
Ο κήπος θα αποτελεί προστατευτικό κέλυφος από τη βουή του δρόμου με σκοπό να φιλοξενεί κατοίκους και τουρίστες που θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να κάνουν μια χαλαρή συζήτηση ακόμα και να διοργανώσουν μικρές συγκεντρώσεις και πάρτι.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης στις 18 Μαρτίου.
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
