Mόλις τη Δευτέρα 11/3 η VW επανέλαβε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι προτίθεται να λανσάρει την νέα, όγδοη γενιά του Golf εντός του 2019, ωστόσο, για το σχέδιο φαίνεται να έχει αλλάξει για μια σειρά διαφορετικών λόγων, μεταθέτοντας την έναρξη της εμπορικής πορείας του γερμανικού best-seller για το α΄τρίμηνο του 2020.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την παρουσίαση της νέας γενιάς του Golf, τον προσεχή Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης με την προοπτική η διάθεσή του να ξεκινήσει από τα τέλη της χρονιάς.

Ωστόσο, τελικώς η VW άλλαξε γνώμη θεωρώντας ότι το νέο Golf δεν θα αξιωθεί τη σημασία που του αρμόζει στη διεθνή έκθεση, και για αυτό επιλέγοντας να το παρουσιάσει σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2019.

Όπως επιπλέον χαρακτηριστικά σημείωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της VW, Juergen Stackmann, θα ήταν λάθος να λανσάρουμε εμπορικά το νέο VW Golf την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς δεν δίνει σημασία τη δεδομένη εποχή του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, η καθυστέρηση δεν οφείλεται αποκλειστικά στην αναζήτηση του σωστού «timing» αλλά και σε κάποια ζητήματα τεχνικής φύσεως που συνδέονται με τις καινοτομίες οι οποίες συνοδεύουν την νέα όγδοη γενιά του Golf, αν και η VW απορρίπτει τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Η απουσία του VW Golf από την έκθεση της Φρανκφούρτης, δεν σημαίνει ότι η VW θα στερηθεί από σημαντικές πρεμιέρες στην διεθνή έκθεση καθώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η γερμανική μπιενάλε θα υποδεχτεί το VW I.D., το ηλεκτροκίνητο hatchback μοντέλο που θεωρείται ως το εφαλτήριο μιας νέας ηλεκτρικής εποχής για την φίρμα αλλά και για τον όμιλο.