Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι», ένα σύγχρονο καμπαρέ με τραγούδια και αφηγήσεις γεμάτες χιούμορ και συγκίνηση, για τα νεανικά χρόνια του πρώτου Έλληνα που έκανε διεθνή καριέρα, τους έρωτες και την άγνωστη «παρισινή¨περίοδο της ζωής του που κράτησε 22 χρόνια.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, ύστερα από μια τρίχρονη έρευνα έφερε στο φως πάνω από 260 αδισκογράφητες συνθέσεις του συνθέτη και πολλές άγνωστες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή και την καριέρα του στη Γαλλία.

Έτσι γεννήθηκε «Ο Αττίκ στο Παρίσι» που κυκλοφόρησε σε βιβλίο-cd από τη Μικρή Άρκτο και μετράει ήδη 3 εκδόσεις, ενώ η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τις όπερες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας και ταξίδεψε σε πάνω από 20 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος, σειρά έχουν οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από αγαπημένα τραγούδια όπως «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», «Πόσο λυπάμαι», «Πάμε σαν άλλοτε», «Δυό πράσινα μάτια» και άλλα.

Για ποιά γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο», με ποιόν «περίεργο» τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ «επαναστατικό» τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντώνται στη γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου που γοήτευσε κοινό και κριτικούς.

Μαζί του ο εξαιρετικός Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

 

Ο Αττίκ στο Παρίσι

Παρασκευή 15 και 22 Μαρτίου

Babel Πυρήνας Τέχνης

Βασ. Σοφίας 87

Μαρούσι