Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σαν με κοιτάς» από Αντώνη Ρέμο και Ελένη Φουρέιρα στο «Σπίτι με το MEGA» – Η αποκάλυψη του Γιάννη Φέρτη για το τραγούδι

«Σαν με κοιτάς» από Αντώνη Ρέμο και Ελένη Φουρέιρα στο «Σπίτι με το MEGA» – Η αποκάλυψη του Γιάννη Φέρτη για το τραγούδι

Μια μικρή γεύση όλων αυτών που παρουσιάζουν εδώ και πέντε μήνες στην επιτυχημένη συνεργασία τους στο NOX, η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Απριλίου, έδωσαν μέσα από το «Σπίτι με το MEGA» ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα.

Οι δυο τραγουδιστές, που φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους στο NOX, προχώρησαν σε μια πρωτοπορία, αφού κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και συγκεκριμένα σε τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία.

Ένα από αυτά, το «Σαν με κοιτάς» απολαύσαμε απόψε στο «Σπίτι με το MEGA».

Το «Σαν με κοιτάς» που τραγούδησαν η Αφροδίτη Μάνου και ο Γιάννης Φέρτης έντυσε μουσικά μία από τις πιο βαθιά συγκινητικές ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, το «Εκείνο το Καλοκαίρι» σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Πάνου Κοντέλλη, με πρωταγωνιστές την Έλενα Ναθαναήλ και τον Λάκη Κομνηνό να ζουν ξανά από την αρχή τον έρωτά τους.

Τους στίχους έγραψε ο Αλέξης Αλεξόπουλος και τη μουσική ο Γιάννης Σπανός, ο οποίος παρέλαβε το αντίστοιχο βραβείο στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1971, με την ταινία να διακρίνεται με ένα ακόμα βραβείο για τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Ο σπουδαίος Γιάννης Φέρτης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, είχε πει για αυτό το τραγούδι σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «στη δεκαετία του 1960 ήταν πολύ της μόδας να τραγουδούν οι ηθοποιοί. Κάποιοι τραγουδάγανε καλά, κάποιοι τραγουδάγανε χάλια. Όταν είχε κάνει αυτή την ταινία ο Σπανός, δεν ξέρω για ποιο λόγο, το τραγούδι το είχε τραγουδήσει ένας που ήταν Ιταλός (ο Φεφέ Αλιμπέρτι) και ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τραγούδαγε, ήθελε ο Σπανός τον δίσκο που έβγαλε με όλα τα μουσικά κομμάτια να τα τραγουδήσω εγώ. Εγώ δεν ήθελα. Με έπεισε. Πήγαμε στο στούντιο, ήταν εκεί ένας πολύ καλός ηχολήπτης και εγώ έλεγα τώρα αυτός θα λέει ‘τι ψωνάρα είναι αυτός ο Φέρτης, θέλει να τραγουδήσει κιόλας’».

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024