Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη για Μάτι: Το πόρισμα επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας

Ντόρα Μπακογιάννη για Μάτι: Το πόρισμα επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας

«Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο πόρισμα για την ανείπωτη τραγωδία με 100 νεκρούς στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι,

Το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία «επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο .

«Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 10ετές ομόλογο είναι θετικό βήμα», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννης τονίζοντας ωστόσο ότι  «άργησε και σήμερα εν πολλοίς οφείλεται στο ότι οι αγορές προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ». Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ προειδοποίησε ωστόσο ότι «η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα», καθώς όπως υπογράμμισε «η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα έχει περιορισμένες αντοχές. Τόνισε την άμεση ανάγκη για  επενδύσεις,  μείωση της φορολογίας, τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και  να μεγαλώσει η πίτα για να μπορέσει να πετύχει αξιοπρεπή υγεία και παιδεία για όλους και να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τους πιο αδύναμους».

Όσον αφορά στις εκλογές , η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Ο φιλελεύθερος προοδευτικός, που πιστεύει σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, με ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, σε μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για τους πολίτες. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της συντήρησης όλων των παθογενειών της Μεταπολίτευσης, τον οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για υπεύθυνη και πατριωτική στάση του κόμματός της στο Μακεδονικό. «Η  κυβέρνηση με τις επιλογές της ανοίγει θέματα τα οποία ως Ελλάδα τα είχαμε αποφύγει με επιτυχία», υπογράμμισε.. Για το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι λέει ότι «επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024