Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον ΟΗΕ ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας πριν προσγειωθεί στην Αθήνα

Στον ΟΗΕ ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας πριν προσγειωθεί στην Αθήνα

Διπλωματική πηγή αναφέρει πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, είναι τελείως κατασκευασμένο ως ρεπορτάζ», επισημαίνοντας ότι «το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας πραγματοποίησε μια στάση ανεφοδιασμού στην Αθήνα»

Αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα στην υπόθεση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας το οποίο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Σάββατο. Από την πρώτη στιγμή, η αντιπολίτευση «σφυροκόπησε» την κυβέρνηση, ενώ έφερε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έστειλε επείγουσα ερώτηση στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ζητώντας να πληροφορηθεί αν η στάση του αεροσκάφους της κυβέρνησης Μαδούρο στην Αθήνα συνάδει με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του καθεστώτος στη Βενεζουέλα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποδομήσει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για «θεωρία συνωμοσίας» την οποία «θα  ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής θέλησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις.

Η «ομολογία» ωστόσο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ότι… πάτησε ελληνικό έδαφος ο ΥΠΕΞ του Νικολά Μαδούρο, ήρθε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το παρασκήνιο που μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή και να φέρει εκ νέου σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποκρούσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, διπλωματική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, αναφέρει πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, είναι τελείως κατασκευασμένο ως ρεπορτάζ», επισημαίνοντας ότι «το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας πραγματοποίησε μια στάση ανεφοδιασμού στην Αθήνα».

Η ίδια πηγή αναφέρει μάλιστα ότι «το εν λόγω αεροπλάνο προσγειώθηκε σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία και την Ελβετία και πέρασε από τον εναέριο χώρο της Ιταλίας, χωρίς κανένα πρόβλημα», ενώ υποστηρίζει πως «τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η πρεσβεία της Βενεζουέλας έχουν επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπήρξε καμία συνάντηση έλληνα αξιωματούχου μαζί του στην Ελλάδα».

Σύμφωνα μάλιστα με τη διπλωματική πηγή, «ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας που ήταν μέσα, προηγουμένως βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στη Γενεύη, όπου συμμετείχε στις συναντήσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Αφοπλισμού του ΟΗΕ».

Αναφορικά δε με τα σενάρια περί μεταφοράς χρυσού μέσω Αθήνας, η ίδια πηγή μιλώντας στο ίδιο μέσο, κάνει λόγο για θεωρίες «χωρίς όμως να υπάρχει απόδειξη ή ένδειξη ότι συνδέονται».

Πρέσβης Βενεζουέλας στην Αθήνα: «Παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ο οποίος μιλά για «παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας».

Μιλώντας συγκεκριμένα στην Εφημερίδα των Συντακτών, επεσήμανε πως «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».

Επιβεβαίωσε ότι «πράγματι το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» και είπε ότι «η παραμονή του χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες».

Όπως ανέφερε, επίσης, «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν είχε προγραμματιστεί από πριν».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024