Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση στην τελευταία Chanel πασαρέλα του Καρλ Λάγκερφελντ

Συγκίνηση στην τελευταία Chanel πασαρέλα του Καρλ Λάγκερφελντ

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Κάρλ Λάγκερφελντ, πριν από την έναρξη της επίδειξης Chanel στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη του Κάρλ Λάγκερφελντ, πριν από την έναρξη της επίδειξης Chanel στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Απέναντι στο καθήμενο κοινό κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, τα μοντέλα στάθηκαν όρθια, σιωπηρά, μέσα σε ένα σκηνικό χιονοδρομικού κέντρου στο οποίο παρουσιάστηκε η νέα συλλογή του γαλλικού οίκου για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019.

Η τελευταία συλλογή της Chanel που υπογράφεται από τον Καρλ Λάγκερφελντ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρισινής Εβδομάδας Μόδας και ως συνήθως κάτω από τη γυάλινη οροφή του Γκραν Παλαί, ένα σημείο-κόσμημα που έχει ήδη φιλοξενήσει μεγαλοπρεπή θεάματα του ιστορικού οίκου μόδας.

Το ντεφιλέ αυτό που οργανώθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, την τελευταία ημέρα της παρισινής εβδομάδας του γυναικείου pret-a-porter 2019-2020, θα είναι ένας φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής, που δεν ήθελε επίσημη τελετή μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την επιθυμία του Κάρλ Λάγκερφελντ, που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου σε ηλικία 85 ετών, η τελετή αποτέφρωσης έγινε σε πολύ στενό κύκλο τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, παρουσία της οικογένειας Βερτεμέρ, ιδιοκτήτριας του οίκου Σανέλ, φίλων και συνεργατών του σχεδιαστή.

Η επίδειξη ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση της Chanel μετά τον θάνατο του εικονικού σχεδιαστή της, με την οποία σηματοδοτείται και η  άφιξη της Βιρτζινί Βιάρ, της πλέον στενής συνεργάτη του Λάγκερφελντ επί 30 χρόνια, τον οποίο διαδέχεται στον οίκο μόδας. Ο Καρλ Λάγκερφελντ την παρουσίαζε ως «το δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα». Εκείνη είχε δηλώσει στο AFP το 2015 ότι «συμπληρώνει» τον σχεδιαστή: «Τον καταλαβαίνω καλά, καταφέρνω να εξιδανικεύω αυτό που θέλει να κάνει, κατάλαβα πού θέλει να φθάσει τη Chanel».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου 2019 στο τέλος του ντεφιλέ υψηλής ραπτικής στο οποίο ο Λάγκερφελντ αισθανόταν κόπωση και δεν παρέστη -για πρώτη φορά από τότε που είχε ενταχθεί στη Σανέλ το 1983- ήταν η Βιρζινί Βιάρ που βγήκε για να χαιρετίσει το κοινό, στο τέλος της επίδειξης.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην επίδειξη της Chanel έτσι όπως παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι:

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024