Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο show της Chanel χωρίς τον Κάρλ Λάγκερφελντ

Το πρώτο show της Chanel χωρίς τον Κάρλ Λάγκερφελντ

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου Chanel, έπειτα από τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίδειξη μόδας του οίκου Chanel, έπειτα από τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο, το Παρίσι κλείνει το χορό των Εβδομάδων Μόδας, πιστό στη φήμη του ως τόπος υποδοχής σχεδιαστών από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν τις κολεξιόν τους μαζί με τους ιστορικούς γαλλικούς οίκους.

Η μετά τον Καρλ Λάγκερφελντ εποχή

Η Phoebe Philo αναφέρεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης που ειδικεύονται στον χώρο της μόδας ως πιθανή διάδοχος στη Chanel του Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου. Επί του παρόντος τη θέση αυτή κατέχει η Βιρζινί Βιάρ, η επί χρόνια στενότερη συνεργάτης του εμβληματικού σχεδιαστή.

Η τελευταία συλλογή που σχεδίασε ο Καρλ Λάγκερφελντ για τη Chanel, της οποίας διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής επί 36 χρόνια, θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι και θα είναι ένας φόρος τιμής στον τελευταίο των γιγάντων της υψηλής ραπτικής.

Σύμφωνα με την επιθυμία του σχεδιαστή, μια τελετή αποτέφρωσης σε «πολύ στενό κύκλο» έγινε την Παρασκευή.

Στη μνήμη του, τέσσερις δημιουργίες του για τους οίκους Chloe και Chanel, που μαρτυρούν την προτίμησή του για τον 18ο αιώνα, στην art-deco και στο στιλ Memphis, των οποίων ήταν μεγάλος συλλέκτης, παρουσιάζονται σε προσωρινή έκθεση στις συλλογές του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το ντεφιλέ της 5ης Μαρτίου θα σηματοδοτήσει την άφιξη στα ηνία του οίκου της Βιρζινί Βιάρ.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίαζε την Βιάρ ως «το δεξί του χέρι και το αριστερό του ταυτόχρονα». Εκείνη, από την πλευρά της είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο AFP, ότι «συμπληρώνει» τον Λάγκερφελντ: «Τον καταλαβαίνω καλά, καταφέρνω να εξιδανικεύω αυτό που θέλει να κάνει, κατάλαβα πού θέλει να φθάσει τη Chanel».

Η πρεμιέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι

Η νέα βρετανική φίρμα Rokh άνοιξε τον μαραθώνιο των 76 ντεφιλέ της εβδομάδας της γυναικείας Εβδομάδας Μόδας γυναικείου, που θα κορυφωθεί με το πρώτο  fashion show της Chanel χωρίς τον Καρλ Λάγκερφελντ στις 5 Μαρτίου.

Ο σχεδιαστής του Rokh, ο Κορεάτης Rok Hwang, νεοαφιχθείς στο επίσημο πρόγραμμα των ντεφιλέ, παρουσίασε χθες στην Πόλη του Φωτός την κολεξιόν «Teenage Nightmare» (Εφηβικός εφιάλτης) την οποία εμπνεύστηκε από αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων στο ‘Οστεν του Τέξας και από ταινίες του Σπίλμπεργκ.

Βαμβακερές ή δερμάτινες μακριές καμπαρντίνες, παλτό montgomery στην εκδοχή της φίρμας Rokh συνδυάζονται με φορέματα, πουλόβερ ζιβάγκο ή καλσόν με μοτίβα λουλουδιών, με λαχούρια, πινελιές μπλε ιλεκτρίκ, κίτρινες και λιλά έρχονται να ζωηρέψουν το γκρίζο και το μπεζ των παλτό. Οι τσάντες είναι διαφανείς, όπως και οι ομπρέλες και τα mules, τα τσαντάκια δερμάτινα.

Διπλωματούχος του Κολεγίου Central Saint Martins του Λονδίνου, ο Ροκ Χουάνγκ βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο της επιτροπής LVMH 2018. Έχει εργαστεί στον οίκο Celine με την βρετανίδα σχεδιάστρια Phoebe Philo, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του διάσημου οίκου προτείνοντας κομψά και μίνιμαλ κομμάτια. Πολλοί θαυμαστές της βρετανίδας σχεδιάστριας λυπούνται που έχει εκλείψει αυτό το ύφος στις δημιουργίες της Celine μετά την άφιξη του διαδόχου της, του Γάλλου Εντί Σλιμάν.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024