Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τον Λάγκερφελντ, ποιος;

Μετά τον Λάγκερφελντ, ποιος;

Ποιος είναι ο άνθρωπος που διαδέχεται τον Καρλ Λάγκεφελντ στη Chanel;

Η είδηση του θανάτου του  Καρλ Λάγκερφελντ, εκτός από θλίψη στον κόσμο της μόδας έφερε και σειρά ερωτημάτων, ιδιαίτερα για το μέλλον του οίκου Chanel.

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός  και εξωστρεφής, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».

Για πάνω από 50 χρόνια, ο Λάγκερφελντ κατάφερε μέσα από το πολυδιάστατο ταλέντο του και από σκληρή δουλειά, να βρεθεί στην κορυφή της γαλλικής και της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο «Chloe». Ακολούθησαν οι Οίκοι «Fendi» (1965) και «Curiel» (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός «Chanel» (από το 1983).

Αναμφίβολα, ένας από τους κορυφαίους της μόδας, ο Καρλ Λάγκερφελντ συνέδεσε τη διαδρομή του με τη Chanel κρατώντας τα ηνία της για 35 χρόνια. Χρόνια γεμάτα από αμέτρητες συλλογές, καινοτόμες ιδέες και πάνω από όλα την πεμπτουσία της Μόδας. 35 χρόνια, μέσα στα οποία κατάφερε να δώσει νέα πνοή στο όραμα της Gabrielle Chanel και έγιναν συνώνυμα με την επιτυχία του διάσημου γαλλικού οίκου μόδας.

Ποια είναι η Βιρζινί Βιάρντ που διαδέχεται τον Λάγκερφελντ

Πολλοί ήταν αυτοί που αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του Λάγκερφελντ, έσπευσαν να ρωτήσουν ποιος θα είναι ο διάδοχός του, στο τιμόνι της Chanel. Το τοπίο δεν άργησε να ξεκαθαρίσει, με τη Chanel να δημοσιεύει σχετική ανακοίνωση.

Η Βιρζινί Βιάρντ, το δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφλεντ και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου Chanel, είναι η γυναίκα που διαδέχεται το διάσημο σχεδιαστή μόδας, στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση που ακολούθησε μετά την είδηση του θανάτου του Λάγκερφελντ.

«Στην Βιρζινί Βιάρντ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ -συνιδιοκτήτης της Chanel- την- διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνεργασία της Βιάρντ με τον Λάγκερφελντ ξεκίνησε το 1987. Η σχεδιάστρια γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

Η Βιάρντ συνεργάστηκε με τον Λάγκερφελντ για περισσότερα από 30 χρόνια, ξεκινώντας ως intern στο τμήμα της Υψηλής Ραπτικής της Chanel το 1987, λίγα χρόνια μετά την είσοδο του Λάγκερφελντ στον οίκο. Οι δύο τους ανέπτυξαν στενή σχέση, με τη Βιάρντ να τον ακολουθεί ακόμη και στον οίκο Chloé , όταν διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής για ένα διάστημα στη δεκαετία του 1990.

Ενδεικτικό της σημασίας του ρόλου της Βιαρντ στη Chanel, είναι  το γεγονός ότι ήταν εκείνη που εμφανίστηκε στο τέλος της επίδειξης μόδας του οίκου, τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο  Λάγκερφελντ ήταν πολύ κουρασμένος για να παραστεί στο σόου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης στα 85 του, έπειτα με μάχη με από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024