
Handelsblatt: H Moody’s αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους
«Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβαθμίζει την Ελλάδα και ξαναβλέπει πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική της ικανότητα» γράφει η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
«Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους. Επιπλέον, συνέβαλαν και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας. Την προοπτική η Moody’s τη μετέβαλε από “θετική” σε “σταθερή” που ήταν πριν, κάτι που σημαίνει ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν βλέπει κάποια μεταβολή στο άμεσο μέλλον. Η αξιολόγηση έχει σημασία» τονίζει η Handelsblatt, «διότι επηρεάζει τον τόκο τον οποίον πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα όταν δανείζεται. Όσο καλύτερη η αξιολόγηση τόσο μικρότερο είναι το επιτόκιο» όπως γράφει.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Tζένη Τζένη – Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ: Εμπνευσμένο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο
- Τα βέλη που έχει ακόμα να εκτοξεύσει ο Αντ. Σαμαράς με φόντο υποκλοπές και Κράτος Δικαίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Ακίνητα: Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του ΜΙΔΑ – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Προπόνηση: Πρέπει να ξέρεις πότε να βάζεις «stop»
- Αγορά ακινήτων: Αυξημένη ζήτηση, λιγότερα σπίτια, ακριβότερη στέγη




