Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρέπει να βρει και πάλι την προσωπικότητα του πρώτου γύρου

Πρέπει να βρει και πάλι την προσωπικότητα του πρώτου γύρου

Η φόρμα έρχεται και φεύγει και ατομικά και ομαδικά. Το πνεύμα της «μάχης μέχρι τέλους» όμως είναι κάτι που δεν έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να το αφήσει

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη σε εκνεύριζε. Σε εκνεύριζε όχι με το ότι ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, όπως σωστά είπε ο προπονητής του, αλλά γιατί αυτά τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει σε μια άλλη λογική όταν τα βλέπαμε στο ξεκίνημα και σε όλο τον πρώτο γύρο.
Σε μια λογική του «παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και αφήνουμε και την… ψυχή μας στο γήπεδο». Αυτό έκανε σε πολλά παιχνίδια. Κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, κόντρα στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ που βρήκε το γκολ μετά το 70′.
Μια ομάδα που δεν άφηνε τίποτα να της ξεφύγει από τα χέρια, αν νωρίτερα δεν είχε παλέψει γι’ αυτό με όλη της την ψυχή. Αυτό είχαμε συνηθίσει από τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου. Και αυτή η ψυχή μαζί με την ποιότητα ορισμένων παιδιών έφερναν νίκες και αποτελέσματα που δεν περίμενε κανείς.
Μια λογική που έχει πάει… περίπατο. Και δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Απλά στη Νέα Σμύρνη ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Απογοητεύτηκαν από τα δύο γκολ που η αλήθεια είναι πως ήρθαν κόντρα στη ροή του αγώνα. Γιατί ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς, θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Κουμπαράκης του έδινε το πέναλτι, αλλά είδε τον Πανιώνιο να ανοίγει το σκορ στην πρώτη… κατεβασιά του. Και στο δεύτερο μέρος, είδε πάλι τον αντίπαλό του στην πρώτη στημένη φάση να βρίσκει δεύτερο γκολ και ουσιαστικά να τελειώνει το παιχνίδι.
Αλλά τους έδωσε και ο Παναθηναϊκός το δικαίωμα να πιστέψουν πως το παιχνίδι τελείωσε. Με παίκτες που βρίσκονται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, όπως ο Χατζηγιοβάνης, ο Μακέντα, ο Μπουζούκης, δεν μπορούσε να δημιουργήσει, δεν μπορούσε να απειλήσει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα αξιόλογο από τη μέση και μπροστά. Και γνώρισε την πιο… εύκολη και «κρύα» ήττα στο πρωτάθλημα.

Παραδόθηκε αμαχητί και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Η φόρμα έρχεται και φεύγει και ατομικά και ομαδικά. Το πνεύμα της «μάχης μέχρι τέλους» όμως είναι κάτι που δεν έχει δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να το αφήσει. Διαφορετικά θα χάσει την πεντάδα, που έτσι κι αλλιώς γίνεται δύσκολη.

Για όσους, μάλιστα, είδαν το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, καταλάβαιναν πως οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερες πιθανότητες να τερματίσουν στην πέμπτη θέση. Είναι σε καλό μομέντουμ, δεν παρατάνε παιχνίδια, κατάφεραν να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που στην έδρα της μπορεί να σε… σκοτώσει μέσα σε λίγα λεπτά. Κι όμως, έμειναν όρθιοι, έπαιξαν σωστά, με συγκέντρωση και με προσήλωση στον στόχο τους. Και κατάφεραν να πάρουν αυτό που δεν μπόρεσε κανείς άλλος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Έναν βαθμό στην Τούμπα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024