Ο,τι πιάνουν γίνεται κάρβουνο
Οσο ο Πρωθυπουργός παραμένει στην εξουσία, παγιδευμένος πλέον στις επιλογές του, τόσο θα διαπιστώνει ότι η φθορά του θα μεγαλώνει
Η αποκάλυψη των επικοινωνιών της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της δραματικής εξέλιξης της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 οδηγεί σε μία διαπίστωση.
Όσο η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και ότι με την πάροδό του όλα ξεχνιούνται, τόσο αποδεικνύεται ότι κάποια περιστατικά θα τους στοιχειώνουν και θα τους ακολουθούν για πάντα.
Εχουν περάσει έξι και πλέον μήνες από την φονική πυρκαγιά και οι μνήμες είναι ζωντανές. Ό,τι και αν κάνει η κυβέρνηση, η λήθη δεν λέει να την σώσει.
Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει σε πολλά άλλα μέτωπα, αν όχι σε όλα.
Όσο καθυστερεί με την λύση για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια, τόσο πιο επώδυνη θα είναι μία απόφαση και τόσο πιο βαρύ το πολιτικό κόστος.
Όσο εξακολουθούν τα κομματικά στελέχη να πιστεύουν ότι έχουν «ρεύμα», τόσο θα προσέρχονται στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις και θα αντικρίζουν τα απλανή βλέμματα των λιγοστών κομματικών στελεχών.
Όσο θεωρούν ότι είναι οι αξιόπιστοι συνομιλητές και ότι εκπροσωπούν την ελπίδα της Σοσιαλδημοκρατίας, τόσο θα τους θυμίζουν άλλοι ότι στην κυβέρνηση παραμένουν λόγω Κουντουρά, Παπαχριστόπουλου και Μεγαλοοικονόμου και ότι το κεντροαριστερό τους άνοιγμα περιορίζεται στον Ραγκούση, τον Μπίστη και τον Δανέλλη.
Όσο ο κ. Τσίπρας θα υποδύεται τον σοβαρό και στοχαστικό ηγέτη, τόσο θα πετάγεται ο Πολάκης και θα λέει τα δικά του.
Όσο κι αν πιστεύει ο Πρωθυπουργός ότι με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τελείωσαν τα βάσανά του, τόσο θα διαπιστώνει ότι με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλύπτονται όλες οι προβληματικές πτυχές της.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα βραβευτούν μεθαύριο στο Μόναχο για το μεγάλο επίτευγμά τους, όμως τα χαμόγελά τους δεν θα συμπίπτουν με τις διαθέσεις των Ελλήνων στην Μακεδονία.
Με λίγα λόγια, όσο ο Πρωθυπουργός παραμένει στην εξουσία, παγιδευμένος πλέον στις επιλογές του, τόσο θα διαπιστώνει ότι η φθορά του θα μεγαλώνει.
Ο ίδιος και ο κύκλος των συνεργατών του θεωρούν ότι εξακολουθούν να έχουν άγγιγμα του Μίδα. Κάποιοι βλέπουν όμως σιγά σιγά, ότι αυτό είναι απλώς μία αυταπάτη.
Ό,τι αγγίζει πλέον ο κ. Τσίπρας δεν γίνεται χρυσάφι. Μάλλον σε κάρβουνο μετατρέπεται.
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442