Λούβρο του Άμπου Ντάμπι: Έκθεση με έργα των Ρέμπραντ και Βερμέερ
Πρώτο μουσείο που φέρει το όνομα του Λούβρου εκτός Γαλλίας, το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι θα εγκαινιάσει το 2019 με την έκθεση «Ρέμπραντ, Βερμέερ και η ολλανδική Χρυσή Εποχή: Αριστουργήματα από τη Συλλογή Λέιντεν και το Μουσείο του Λούβρου»
Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σπάνιους πίνακες των ολλανδών ζωγράφων Ρέμπραντ και Βερμέερ κατά τη διάρκεια της πρώτης έκθεσης του 2019.
Πρώτο μουσείο που φέρει το όνομα του Λούβρου εκτός Γαλλίας, το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι θα εγκαινιάσει το 2019 με την έκθεση «Ρέμπραντ, Βερμέερ και η ολλανδική Χρυσή Εποχή: Αριστουργήματα από τη Συλλογή Λέιντεν και το Μουσείο του Λούβρου».
Η έκθεση θα αποτίσει φόρο τιμής στη Σχολή των fijnschilders (σε ελεύθερη απόδοση «λεπτών ζωγράφων») του Λέιντεν.
«Ο Ρέμπραντ είναι ένας δεξιοτέχνης της Χρυσής Εποχής. Είναι μια παγκόσμια ιδιοφυΐα, που συνδέεται με τον κόσμο» δήλωσε ο Μανουέλ Ραμπατέ, διευθυντής του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι.
Ανάμεσα στους 95 πίνακες που θα εκτεθούν από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαΐου περιλαμβάνονται η ελαιογραφία «Νεαρή γυναίκα στο βιργινάλι» του Βερμέερ από τη Συλλογή Λέιντεν και ο πίνακας του Ρέμπραντ «Σπουδή κεφαλής νεαρού άνδρα» (χρονολογείται γύρω στο 1655 και απεικονίζει το Χριστό).
Κατά την ολλανδική Χρυσή Εποχή (1584-1702) η Ολλανδία κυριαρχούσε στο παγκόσμιο εμπόριο, ο δε πλούτος της χώρας επέτρεψε στους νέους αστούς να παραγγέλλουν πολλούς πίνακες, πορτραίτα και τοπία, αλλά και να αποστασιοποιηθούν από τα προσφιλή στην ιταλική Αναγέννηση θρησκευτικά θέματα.
Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι εγκαινιάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια το Νοέμβριο του 2017 από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον ισχυρό άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπεν Ζάγιεντ Αλ-Ναχιάν.
Ιδρύθηκε ως «ένα παγκόσμιο μουσείο που υμνεί την ανταλλαγή των πολιτισμών και την ανεκτικότητα».
Βρίσκεται στο νησί Σααντιγιάτ, ένα τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο σε πλήρη ανάπτυξη, λίγο έξω από το Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442