Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται η μεγάλη έκθεση «Γιάννης Μόραλης» στο Μουσείο Μπενάκη

Ολοκληρώνεται η μεγάλη έκθεση «Γιάννης Μόραλης» στο Μουσείο Μπενάκη

To 2016 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη (1916-2009). Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα. Πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος, εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος, εμβληματική προσωπικότητα

To 2016 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη (1916-2009). Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα. Πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος, εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος, εμβληματική προσωπικότητα.

Με σκοπό να τιμήσουν τον καλλιτέχνη, που έφυγε από κοντά μας το 2009, το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτζου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου, αποφάσισαν για πρώτη φορά να συμπράξουν στη διοργάνωση μιας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης, που θα περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του ιδωμένο από μια νέα σκοπιά.

Η παρουσίαση, η οποία συνοδεύεται από πλούσια εικονογραφημένη έκδοση και πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες κτλ), έδωσε στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα ζωγραφικής και σκηνογραφίας.

Η συνεχής αυξανόμενη προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οδήγησαν το μουσείο να παρατείνει την έκθεση για έναν ακόμα μήνα, μέχρι της 10 Φεβρουαρίου του 2019.

Συντελεστές

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Παΐσιος

Συντονισμός: Μαρία Σαρρή

Σχεδιασμός έκθεσης: Παύλος Θανόπουλος

Γραφιστικές εφαρμογές: Ντόρα Πικιώνη

Την έκθεση θα συνοδεύει πλούσια εικονογραφημένη έκδοση από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2018.

Ξεναγήσεις & εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 6-10 χρονών, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τη ζωγραφική του Γιάννη Μόραλη.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 8€
Μειωμένο εισιτήριο: 4€

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024