Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στον κόμβο της Νίκαιας τρακτέρ από όλη τη Θεσσαλία, τα οποία αναχώρησαν νωρίτερα από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο, τον κόμβο Γαλήνης, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, διαμαρτυρόμενοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., και διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση του εισοδήματός τους.

Μπλόκα στήνονται σήμερα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Αιγιαλείας έχουν δώσει ραντεβού στα βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση τρακτέρ στην Ηλεία, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Επί ποδός και η τροχαία η οποία για την αποφυγή προβλημάτων στην κυκλοφορία αναμένεται να δώσει στους διερχόμενους οδηγούς παρακαμπτήριες διαδρομές από νωρίτερα, ενώ σε ότι αφορά τα τρακτέρ θα γίνει τελική προσυγκέντρωση στο ύψος του “Ιασώ”, ώστε η “στρατοπέδευση” να γίνει χωρίς προβλήματα.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συγκεντρώνονται στον κόμβο Χαλίκι «Είσοδος Ιόνιας Οδού».

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την καταγεγραμμένη απώλεια εισοδήματος κατά 4.9% για το 2018, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση».

Στην Κρήτη, οι παραγωγοί των Ανωγείων πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στις 12 στο Μετόχι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο