Αυγενάκης : Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε κόκκινες γραμμές που καμία κυβέρνηση δεν είχε παραβεί
«Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, επί 28 ολόκληρα χρόνια, επεδίωκαν και προσπάθησαν να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε λύση», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε παραβεί», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «FM100».
«Όλες οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, επί 28 ολόκληρα χρόνια, επεδίωκαν και προσπάθησαν να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε λύση», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.
Χαρακτήρισε «επιζήμια» τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας τρεις «κόκκινες γραμμές», που είναι: «Να μην «κερδίσει» οποιοσδήποτε άλλος τη δυνατότητα να μονοπωλεί την ταυτότητα της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Να μη μπορεί οποιαδήποτε άλλη χώρα να εμφανιστεί σαν νόμιμος ή νομιμοφανής διεκδικητής της πολιτιστικής και της εδαφικής υπόστασης της Μακεδονίας που αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Να μην διαμορφωθούν προϋποθέσεις έγερσης ζητήματος ή δημιουργίας δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα».
Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως οι «προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν όλες αδιαπραγμάτευτες και στις τρεις αυτές κόκκινες γραμμές, τις οποίες παραβίασε δυστυχώς για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφέρθηκε επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες τις επιλογές του για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες, αλλά και τους δύο μεγάλους δήμους της χώρας. Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το πρόσωπο για τον δήμο της Θεσσαλονίκης ακούει στο όνομα Νίκος Ταχιάος. Αυτή είναι η επιλογή της ΝΔ, αυτήν υπηρετούμε όλοι».
- LIVE: Μπράγκα – Φερεντσβάρος
- City Hub Events: East Macedonia Thrace Forum IV
- Το σχήμα επιβράβευσης Nova, σε συνεργασία με το PADU, διευρύνεται με νέες συνεργασίες στον χώρο της εστίασης
- Ελβετία: Ένας νεκρός μετά από πτώση τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο
- Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Δυσκολεύτηκα να κάνω παιδί στα 44, το ήθελα τόσο πολύ»
- Γάσπαρης: «Μετάνιωσα για όσα είπα για τον Μάκη Δενδρινό, πρόσφερε πολλά σε Πανιώνιο κι ελληνικό μπάσκετ»