Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι, δανεικό ήταν το ηθικό πλεονέκτημα;

Τι, δανεικό ήταν το ηθικό πλεονέκτημα;

Αυτό που φαίνεται ότι ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί είναι πόσο αποφασισμένος είναι ο προδομένος εταίρος να τραβήξει το σχοινί. Και πόσο θα κουρελιάζει το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη.

Κάπως έτσι χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα και ο Αλέξης Τσίπρας δεν το είχε πάρει χαμπάρι…
Εκανε επί τέσσερα χρόνια ότι αγνοούσε τον Πάνο Καμμένο. Τον θυμόταν όποτε βόλευε και κατά τα άλλα μιλούσε με τον αέρα του δίκαιου που είναι με το μέρος του και του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.
Όμως δεν φανταζόταν ότι το ηθικό πλεονέκτημα αλλιώς το έβλεπε ο κυβερνητικός του εταίρος. Κάτι σαν κοινοκτημοσύνη. Αλλωστε, είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει, αφού ο βασικός λόγος για τον οποίον συνεργάστηκαν ήταν, υποτίθεται, η πάταξη της διαφθοράς και η κάθαρση της πολιτικής ζωής. Δεν ήταν;
Τώρα, όμως ο Τσίπρας έχει τον Πάνο Καμμένο να πετάει πέτρες απ’ έξω και να υποστηρίζει ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ήταν δανεικό. Ήταν στην ουσία δικό του. «Είστε περήφανοι που περάσατε την συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε έτσι το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί επί τέσσερα χρόνια; Εγώ δεν είμαι καθόλου περήφανος, εγώ θλίβομαι».
Αυτά είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Καμμένος στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την συμφωνία των Πρεσπών.
Και έπειτα κατέθεσε και μία ερώτηση για τις δαπάνες και τα κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται η Κουντουρά, η οποία έως και πριν από λίγο καιρό ήταν κορώνα στο κεφάλι των ΑΝΕΛ. Αλλά τώρα το θυμήθηκε κι αυτό ο Καμμένος.
Το αλαλούμ αυτό ίσως και να είναι η πιο διασκεδαστική πτυχή της πολιτικής και κοινοβουλευτικής φαρσοκωμωδίας που έχει στηθεί από την μεταλλαγμένη κυβέρνηση ΤσιπρΑΝΕΛ.
Και όπως είναι φανερό, το ηθικό πλεονέκτημα που τους έφερε στην εξουσία, θα είναι και εκείνο που θα έχει κουρελιαστεί όταν θα την εγκαταλείψουν.
Ήταν λογικό και αναμενόμενο αυτό.
Αυτό που φαίνεται ότι ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί είναι πόσο αποφασισμένος είναι ο προδομένος εταίρος να τραβήξει το σχοινί. Και πόσο θα κουρελιάζει το ηθικό πλεονέκτημα του Αλέξη.
Θα τολμήσει άραγε ο Πρωθυπουργός να το επικαλεστεί και πάλι, με τόσο σθένος όσο παλαιότερα; Κατά πάσα πιθανότητα ναι, αφού όλα άλλωστε ήταν δίκαια και έγιναν πράξη. Εχει πλέον όμως και άλλες ιδιότητες να προτάξει ο Πρωθυπουργός,το ηθικό ζήτημα ήταν ένα από τα στοιχεία της εποχής της αθωότητας. ‘Η όχι;
Τώρα είναι έμπειρος, ώριμος, κεντροαριστερός και ρεαλιστής.
Ο Καμμένος είναι αυτός που ήταν πάντοτε.
Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κανείς δεν τον κατηγόρησε ότι συνεργάστηκε με τον Τσίπρα. Τον Τσίπρα κατηγορούν ότι συνεργάστηκε με τον Καμμένο. Και τώρα του κλέβει τους βουλευτές.
Είναι κι αυτό μία εκδοχή του ηθικού πλεονεκτήματος, προφανώς…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024