Το πρώτο δείγμα ήταν στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Κύπελλο. Στο πρώτο ματς και για τις δύο ομάδες εντός 2019 η Λαμία επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, κάνοντας δύσκολη τη ζωή (και τη ρεβάνς) για τους πράσινους. Και μάλιστα για δεύτερη σερί χρονιά, αφού και πέρσι στην ίδια φάση του θεσμού η Λαμία ήταν εκείνη που προκρίθηκε έναντι των «πράσινων».

Το δεύτερο ήταν την περασμένη Δευτέρα. Η Λαμία ήταν καλύτερη από τον Άρη στο «Βικελίδης», θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και να είχε φύγει νωρίτερα, αλλά τελικά έχασε και τον βαθμό με γκολ στο 92’. Η εικόνα της, όμως, ήταν ξανά εξαιρετική. Μια ομάδα που ο αντίπαλος δυσκολεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό να της κάνει φάσεις, να της ανοίξει τους χώρους, να την κερδίσει. Ο Μάκης Χάβος αφήνει σιγά – σιγά το στίγμα του στην ομάδα, η οποία έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο.

Τα… καμπανάκια που χτύπησαν οφείλει να τα ακούσει ο Παναθηναϊκός εν όψει των δύο σερί αγώνων (σε διάστημα 4 ημερών) που έχει με την ομάδα της κεντρικής Ελλάδας. Και είναι και οι δύο σημαντικοί. Ο πρώτος τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα, ο δεύτερος την Πέμπτη για το Κύπελλο. Κι αν στο πρωτάθλημα μια «γκέλα» μπορείς να την καλύψεις στο επόμενο παιχνίδι σου, δε συμβαίνει το ίδιο με το Κύπελλο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει εις βάρος του το σκορ του πρώτου αγώνα.

Θα χρειαστεί να υπερβάλλει εαυτόν η ομάδα του Δώνη προκειμένου να βγει χωρίς… προβλήματα από τις δύο συναντήσεις με τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι. Και οποιαδήποτε υποτίμηση μπορεί να αποδειχτεί μοιραία, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Θυμίζω πως στο πρωτάθλημα μετά την «γκέλα» με την Ξάνθη ο ανταγωνισμός για την πέμπτη θέση παραμένει μεγάλος, αφού είναι αρκετές οι ομάδες σε απόσταση βολής, ενώ το Κύπελλο είναι ένας στόχος που ο Παναθηναϊκός και μπορεί και πρέπει να τον διεκδικήσει μέχρι το τέλος.

Άρα όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι σημαντικά και χρόνος για… χαλάρωση δεν υπάρχει για τους «πράσινους», που πρέπει πια να μάθουν να ζουν και με την πίεση του αποτελέσματος.