Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η χλιδάτη ζωή του golden boy Τσίπρα - Παππά: Οι δεσμίδες με 40.000 ευρώ, το ακριβό τζιπ, οι «φουσκωτοί»

Η χλιδάτη ζωή του golden boy Τσίπρα – Παππά: Οι δεσμίδες με 40.000 ευρώ, το ακριβό τζιπ, οι «φουσκωτοί»

Το δικό του αμερικάνικο όνειρο... αλά ελληνικά όμως κατάφερε να ζήσει ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα που "συνέπεσε" με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Χιλιάδες ευρώ ξοδεύονταν αλλά το... Μαξίμου δεν τον ξέρει. Αδιάψευστος μάρτυρας η σέλφι του πρωθυπουργού με τον Πετσίτη...

Το δικό του αμερικάνικο όνειρο… στην νεοελληνική εκδοχή του όμως, κατάφερε να ζήσει ο Μανώλης Πετσίτης μέσα σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα που «συνέπεσε» με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ένας άνθρωπος ο οποίος μέχρι το 2013 δήλωνε σερβιτόρος-μέτοχος σε καφέ με εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, έφθασε μέσα σε μόλις τρία χρόνια να μεταμορφωθεί σε νεόπλουτο μπίζνεσμαν κάνοντας χλιδάτη ζωή, χάρη σε συμβάσεις με τον όμιλο Λαυρεντιάδη, εταιρείες τηλεοπτικού προγράμματος, συμμετοχές σε μπαρ και εστιατόρια και ποιος ξέρει τι είδους άλλες δραστηριότητες στο όνομα του… Μαξίμου και υπηρετών πάντα τις ιδέες της πρώτης φοράς Αριστερά.

Ο μεγαλωμένος στην Καισαριανή Μανώλης Πετσίτης «κινήθηκε με άνεση τόσο στο Κολωνάκι, όπου σύχναζε σε γνωστά μπαράκια της περιοχής, όσο και στο ακριβό σπίτι της Βαρυμπόμπης, για το οποίο ακούγονται… πολλά. Διότι είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο ένας σερβιτόρος μέχρι το 2013 με εισοδήματα ούτε 5.000 ευρώ ετησίως να λαμβάνει 377 χιλ, ευρώ τη διετία 2016-2017 και να μένει σε ένα εντυπωσιακό σπίτι σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα τέτοια σπίτια και τα δύο από αυτά να ανήκουν σε ζάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες με μακρά θητεία στο επιχειρείν”.

Νύχτες αξημέρωτες

Οι «πιπεράτες» λεπτομέρειες από την… καθημερινότητα του Μ. Πετσίτη -που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα- προκαλούν εντύπωση. «Έφθασε στο σημείο να κυκλοφορεί με ένα θηριώδες Range Rover των 130.000 ευρώ συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, να φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, και να προκαλεί “ζημιές” στις μεγάλες πίστες, όπου είχε πάντα το καλύτερο τραπέζι, ακόμη κι όταν έφθανε ξαφνικά χωρίς να έχει κάνει κράτηση”.

Εμφανιζόμενος ως alter ego του Νίκου Παππά, άρχισε να κυκλοφορεί με άλλον αέρα τόσο στην παιδική γειτονιά του, την Καισαριανή, όσο και στους υψηλούς κύκλους. «Από ένα σημείο και πέρα όλες οι πόρτες σε κομβικά υπουργεία είναι γι’ αυτόν ανοικτές, με αποτέλεσμα ο «Μανόλο» να κυκλοφορεί με αέρα στο λόμπι της «Μεγάλης Βρετάννιας». Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει με σημαντικούς επιχειρηματίες του τόπου, κατασκευαστές αλλά και καναλάρχες είναι ευγενικός, γαλαντόμος και αποφασιστικός».

«Στα μαγαζιά όπου συχνάζει», αναφέρει το Πρώτο Θέμα, «τον συνοδεύουν πάντα τέσσερις θηριώδεις σωματοφύλακες. Στον μικρό στόλο των επιβατικών οχημάτων που διαθέτει περιλαμβάνεται και ένα βαν μεταφοράς προσωπικού με το οποίο οι άνθρωποί του φρόντιζαν να παραλαμβάνουν τους καλεσμένους του από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και να τους μεταφέρουν με εντυπωσιακά γενναιόδωρο τρόπο στη βίλα του, όπου είχε μάλιστα δώσει ρητή εντολή οι καλεσμένοι του να φθάνουν μετά συνοδείας».

Στις πλέον glamorous στιγμές του ξεχωρίζουν τα ολονύχτια χλιδάτα πάρτι που διοργάνωνε στη βίλα για τα γενέθλια και την ονομαστική εορτή του, με guest star την αγαπημένη του Άντζελα Δημητρίου.

Οι έξοδοι του «Μανόλο» ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα άρχιζαν το βραδάκι και τελείωναν τα ξημερώματα, όπου κατέληγε πάντα στη μόνιμη σουίτα που διατηρούσε στο Αθηνών Αρένα για να απολαμβάνει τον αγαπημένο του Αντώνη Ρέμο. Μια σουίτα που φρόντιζε, γαλαντόμος γαρ, όταν δεν πήγαινε ο ίδιος να την διαθέτει σε φίλους και συμμαθητές του από την Καισαριανή οι οποίοι απολάμβαναν την φιλοξενία του «επιτυχημένου» κολλητού τους.

Ένα ευτράπελο περιστατικό που αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος έχει ως εξής: Μετά από ξέφρενη διασκέδαση φεύγει, πρώτες πρωινές ώρες, από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, ξεχνώντας όμως να πάρει το σακάκι του. Οι σερβιτόροι που το βρίσκουν διαπιστώνουν έκπληκτοι πως όλες οι τσέπες είναι γεμάτες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ φτάνοντας συνολικά περίπου τις… 40.000 ευρώ!

Γνωρίζοντας περί ποίου πρόκειται, τρέχουν να τον προλάβουν. Σταματούν το Range Rover και παραδίδουν το σακάκι στους.. φουσκωτούς, καθώς ο ίδιος ο Πετσίτης ήδη κοιμόταν στο πίσω κάθισμα.

Πώς έγινε μεγάλος και τρανός

Το χρονικό της ανέλιξής του -όπως το παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος- είναι εντυπωσιακό, όπως και οι σχέσεις του με Αρτεμίου, Μαξίμου και Λαυρεντιάδη…

5 Αυγούστου 2013

Ο Αρτέμης Αρτεμίου, Κύπριος δικηγόρος με ειδίκευση στις offshore εταιρίες, συνταξιδεύει με τον Νίκο Παππά, διευθυντή τότε του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Καράκας. Την αποκάλυψη κάνει τρία χρόνια αργότερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ιούλιος 2015

Το νομικό γραφείο Αρτεμίου αναλαμβάνει τη διαχείριση κυπριακών εταιριών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της Proton Bank. Οι συγκεκριμένες εταιρίες είχαν λάβει το 2010 δάνεια για την εξαγορά της εταιρίας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που ως γνωστόν σήμερα εμφανίζει χρέη 120 εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ.

Σεπτέμβριος 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακερδίζει τις εκλογές και ο Πετσίτης φωτογραφίζεται περιχαρής με τον Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Παράλληλα, ο Αρτεμίου ιδρύει offshore με μοναδική δραστηριότητα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα στο protagon.gr, ένα συμβόλαιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιπάσματα.

Δεκέμβριος 2015

Αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ ο Θ. Κιτσάκος, παλαιό στέλεχος της Νεοχημικής του ομίλου Λαυρεντιάδη και κινεί τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της ELFE, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς και το Μαξίμου, όπως αναφέρει ο ίδιος. Βασικό του σχέδιο να «ανταλλάξει» τα χρέη, που διαρκώς διογκώνονται, με ακίνητα.

Οκτώβριος 2016

Ο Αρτεμίου συναντάται στο Μαξίμου και «συλλαμβάνεται» φωτογραφικά από τον «Ε.Τ.» κρατώντας στα χέρια μία άδεια πλαστική σακούλα. Ο ίδιος μετά υποστηρίζει ότι είχε κομίσει στο Μαξίμου επενδυτική πρόταση πελάτη του.

Δεκέμβριος 2016

Στο τέλος της χρονιάς ο Μ. Πετσίτης εμφανίζεται να έχει εισπράξει 72.693 ευρώ από εταιρείες του Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά τα εισοδήματά του ξεπέρασαν τις 204.000 ευρώ από συμβάσεις τηλεοπτικών εταιρειώνκαι επιχειρήσεων πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων.Σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκο -που σήμερα διώκεται για ευνοϊκή μεταχείρηση των εταιρειών του Λαυρεντιάδη, ο Πετσίτης τον επισκεπτόταν τότε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Επιπλέον ο Πετσίτης είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα νομικού εταίρουτου γραφείου Αρτεμίου.

Μάρτιος 2017

Η offshore, που βρίσκεται υπό τη διαχείρηση του Αρτεμίου με μοναδική δραστηριότητα το συμβόλαιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για λιπάσματα διαλύεται μία εβδομάδα πριν την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ.

Δεκέμβριος 2017

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκεί δίωξη κατά του Λαυρεντιάδη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της νέας διοίκησης της ΔΕΠΑ, για απάτη κατ΄εξακολούθηση εις βάρος του δημοσίου και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Ο Πετσίτης στη διάρκεια του 2017 είχε εισπράξει 128.000 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά του Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά την χρονιά εκείνη είχε εισοδήματα 176.000 ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024