Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση «ξεπλένω» τον Πετσίτη - Τα τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα και οι περίεργες μπίζνες του «Μανόλο»

Επιχείρηση «ξεπλένω» τον Πετσίτη – Τα τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα και οι περίεργες μπίζνες του «Μανόλο»

Ένα κοινωνικό μέρισμα για μια οικογένεια είναι 300, 400, 500 ευρώ. Τόσα ξόδευε ο Μανώλης Πετσίτης μια βραδιά στα μπαράκια του Κολωνακίου και του Ψυχικού που σύχναζε. Πολλά τέτοια μερίσματα είχε στις τσέπες σε μορφή πεντακοσάρικων όταν έφυγε κάποτε ζαλισμένος από γνωστό μπαρ –εστιατόριο ξεχνώντας το σακάκι του

Η Ελλάδα ζει σε παράλληλα σύμπαντα. Όχι μόνο επί διακυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά και παλαιότερα, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Από τη μια ο κόσμος που πεινάει, που έχει χίλια δύο προβλήματα και που πάντα σφίγγει το ζωνάρι για να βγουν τα υπερπλεονάσματα και για να κάνουν οι πρωθυπουργοί πολιτική τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα», λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Κι από την άλλη ο κόσμος των «Μανόλο», δηλαδή των… Πετσίτηδων της κάθε κυβέρνησης που παίζουν το ρόλο των «χρήσιμων» αλλά καθόλου ηλίθιων, μιας και κάνουν τις «δουλίτσες» του Μαξίμου, τις συνεννοήσεις με τους επιχειρηματίες που θέλουν «χάρες» και άλλες δουλειές της νύχτας και βγάζουν κι ένα καλό μεροκάματο. Όχι απλά μεροκάματο αλλά λεφτά που οι υπόλοιποι Ελληνες δεν θα δουν ούτε σε δύο ζωές.

Τα στοιχεία που  δημοσιεύτηκαν από το Transnational Institute δείχνουν ότι το 14% των παιδιών στην Ελλάδα παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Το ρεπορτάζ  έχει τίτλο «η κρίση χρέους αφήνει τους Ελληνες να πεινάνε και τα παιδιά να υποσιτίζονται» και υπογραμμίζει ότι το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που είχε καταγραφεί το 2008, τη χρονιά που άρχισε περίπου να εκδηλώνεται η κρίση.

Το 9% των παιδιών στην Ελλάδα δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τουλάχιστον ένα γεύμα με πρωτεΐνη όταν πριν την έναρξη της κρίσης το ποσοστό ήταν 4% ενώ οι περικοπές στους παππούδες και τις γιαγιάδες έχει φέρει σε δραματική θέση και τα άλλοτε περήφανα γηρατειά.

Και καλά οι ανάλγητοι Πασόκοι και δεξιοί δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγη με την ελπίδα ότι θα αλλάξουν όλα και δεν θα πεινάει ο κόσμος; Τότε που έβλεπαν ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια ή να αυτοκτονούν από την ανέχεια και ξαφνικά από το 2015 έχουν εξαφανιστεί; Οι απελπισμένοι Ελληνες που για να ζεσταθούν πέθαιναν από τα μαγκάλια πλέον δεν υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί όλα είναι ρόδινα.

Η χώρα των «Μανόλο» ζει και βασιλεύει. Και η κυβέρνηση αισθάνεται περήφανη για τα υπερπλεονάσματα αφού πρώτα έχει κόψει τα πάντα κι έχει τσακίσει στους φόρους , όχι μόνο τη μεσαία τάξη. Ας ρίξει κανείς μια ματιά στα στοιχεία που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο. Μοιράζουν περί τα 2 δις ευρώ την ώρα που έχουν πάρει από τους ίδιους τους πολίτες 10 δις ευρώ σε φόρους.

Πήραν από τη μια τσέπη πενταπλάσια χρήματα από αυτά που έβαλαν στην άλλη. Και μάλιστα αναγκάζοντας τον κόσμο να ικετεύει και στο τέλος να ευχαριστεί για το κοινωνικό μέρισμα που θα πάρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

Αυτή είναι η ελπίδα;

Για όλα αυτά ήρθε η πρώτη φορά αριστερά και πρώτη φορά ελπίδα; Γι’ αυτά ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Θεσσαλονίκης ότι θα βγάλει την Ελλάδα από το σκοτάδι;

Ένα κοινωνικό μέρισμα για μια οικογένεια είναι 300, 400, 500 ευρώ. Τόσα ξόδευε ο Μανώλης Πετσίτης μια βραδιά στα μπαράκια του Κολωνακίου και του Ψυχικού που σύχναζε. Πολλά τέτοια μερίσματα είχε στις τσέπες σε μορφή πεντακοσάρικων όταν έφυγε κάποτε ζαλισμένος από γνωστό μπαρ –εστιατόριο ξεχνώντας το σακάκι του.

Και χιλιάδες τέτοια μερίσματα είναι οι αμοιβές που πήρε για άγνωστο λόγο από τον Λαυρεντιάδη, από τον Κοντομηνά, από εταιρείες που συνδέονται με το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης. Όλα τα λεφτά που πήρε ο Πετσίτης τα δήλωσε. Νόμιμα είναι, πλήρωσε και τους φόρους. Γιατί τα πήρε, όμως;

Εκτίμησαν αίφνης τις ικανότητές του; Ή μήπως το ταλέντο του χαραμιζόταν στην πιτσαρία που δούλευε και το 2015 που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι ο «Μανόλο» είναι σπουδαίος διαπραγματευτής, οικονομολόγος ή σύμβουλος επιχειρηματιών;

Δεν είναι καθόλου παράνομο να έχει σχέσεις ένας απλός άνθρωπος με επιχειρηματίες, με στελέχη της αγοράς, με ισχυρούς από το χώρο της οικονομίας, του αθλητισμού, των μέσων ενημέρωσης ή της διαφήμισης. Γι’ αυτό και είναι παρελκυστικά τα δημοσιεύματα που προσπαθούν να συνδέσουν τον Πετσίτη με τον Μαρινάκη ή την Alter Ego. Επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τον κολλητό του Νίκου Παππά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό σκάνδαλο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το τι δουλειές έκανε ο Πετσίτης για επιχειρηματίες με μπίζνες στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της ΕφΣυν λέει πάνω κάτω ότι η τίμια οικογένεια της Καισαριανής είχε ένα «μαύρο πρόβατο», τον Μανόλη Πετσίτη, που κάποια στιγμή άρχισε να κάνει δουλειές με τη νύχτα. Κι ότι «πουλούσε» το προϊόν του επικαλούμενος την παλιά σχέση του με τον Νίκο Παππά και το Μαξίμου. Επί της ουσίας το «αφήγημα» για να «ξεπλυθεί» ο Πετσίτης και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ – ΕΛΦΕ, μαζί με τις κυπριακές off shore, είναι ότι χωρίς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να εμπλέκεται, ο «Μανόλο» έκανε μπίζνες πουλώντας το όνομα του «Παππά».

Ετσι είναι αν έτσι νομίζουν. Η υπόθεση Πετσίτη δεν ξεπλένεται ούτε με φωτογραφίες, ούτε με στημένα ρεπορτάζ για να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Τα πράγματα είναι απλά και συμπυκνώνονται σε ένα και μόνο ερώτημα: «Ο Πετσίτης υποσχόταν και πετύχαινε ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρηματίες που είχαν πράγματι πρόβλημα; Που είχαν δοσοληψίες με το ελληνικό δημόσιο κι έπρεπε να βρουν τις λεγόμενες… άκρες για να μπορέσουν να κάνουν τις δουλειές τους»;

Αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου που στήνει την επιχείρηση «στοχοποίησης» του Μανόλη Πετσίτη και ταυτόχρονα τον εξοστρακισμό του από το χώρο της Αριστεράς. Τώρα κάνουν ότι δεν τον ξέρουν, κάνουν ότι δεν τον έχουν δει από το 2015 και μετά.

Αλλά δεν απαντούν σε βασικά ερωτήματα:

1.        Πώς ο Πετσίτης βρήκε τόσες δουλειές επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όλες «σκοτεινές»;

2.        Πώς ο «Μανόλο» πούλαγε το όνομα του Νίκου Παππά κι έπειθε σοβαρούς και πετυχημένους επιχειρηματίες ότι έχει άκρες στο Μαξίμου και θα τους διευθετήσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν;

3.        Όταν όλη η αγορά βοά εδώ και τρία χρόνια ότι ο Πετσίτης κυκλοφορούσε με την ταμπέλα «ο Μανώλης του Παππά», γιατί ο υπουργός ή το ίδιο το Μαξίμου δεν του τράβηξε το αυτί; Γιατί δεν του είπε να σταματήσει να κάνει ουσιαστικά κατάχρηση εξουσίας και αντιποίηση αρχής και να χρησιμοποιεί το όνομα ενός… τίμιου υπουργού κι ενός πιο τίμιου Μεγάρου Μαξίμου; Θα έπρεπε η ηθική αριστερά να έχει σταματήσει τις μπίζνες του Πετσίτη διότι δεν μπορεί να αφήνεις κάποιον να επικαλείται το όνομα του νούμερο 2 της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου για να κάνει προσωπικές δουλειές και να βγάζει χιλιάρικα.

4.        Και τέλος, αν ο Πετσίτης από το 2015 είναι… μοναχικός λύκος και κάνει μόνος του δουλειές, ιδιαίτερα πετυχημένες και κερδοφόρες, είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες ευνοήθηκαν από «περίεργες» ρυθμίσεις που πέρασαν νύχτα και κανείς δεν τις έχει πάρει χαμπάρι;

Κάποιοι δεν θα πρέπει να απαντήσουν πώς ο Λαυρεντιάδης και η εταιρεία ΕΛΦΕ δεν έχει πληρώσει τα φέσια της κι επιχειρήθηκε μια προβληματική συμφωνία για συμψηφισμό με ακίνητα που ούτε καν του ανήκαν;

Πώς κατάφερε μέσω off shore, που όλως τυχαίως συνδέονται με ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ταξιδάκια στη Βενεζουέλα με τον Παππά και μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου, να καταστήσει την ΕΛΦΕ «κουφάρι» και να μη μπορεί κανείς να τον ενοχλήσει.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα που θα επανέλθουμε εκτενώς. Όπως π.χ. χαριστικές ρυθμίσεις για να γλιτώσουν επιχειρηματίες πολλά εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.

Άλλες ρυθμίσεις για να πάρουν νυχτερινά κέντρα το ελευθέρας προκειμένου να αυθαιρετούν και να μην τους ενοχλεί κανένας.

Κι επίσης, περίεργες καθυστερήσεις σε δίκες για οικονομικά σκάνδαλα ή ακόμη και εξωφρενικές δικαστικές αποφάσεις για λογαριασμό συγκεκριμένων επιχειρηματιών που είναι… βόμβα;

Ολως τυχαίως όλοι αυτοί συνδέονται με τον Πετσίτη και ο Πετσίτης, που υποτίθεται ότι δεν έχει καμιά σχέση με το Μαξίμου ή με τον Παππά, καταφέρνει πάντα να φέρνει σε πέρας τις διάφορες αποστολές που του ανατίθενται. Από ρυθμίσεις ή διαγραφές δανείων, χρεών ή προστίμων μέχρι και «κρυφά» άρθρα σε νόμους που είναι φωτογραφικά αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία.

Ας αφήσουν, λοιπόν, την προσπάθεια να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα παθαίνοντας συλλογική αμνησία για το ποιος είναι ο Πετσίτης. Κι ας απαντήσουν για το πώς ο άνθρωπος του Μαξίμου και «μπιστικός», όπως έλεγαν οι παλιοί, του Νίκου Παππά, ζει τέτοια ζωή, το σπίτι του είναι πανάκριβο, εκεί σύχναζαν επιχειρηματίες πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τέλος είχε και άλλα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας για να κάνει τα ραντεβού του.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024