Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο - αποκάλυψη για το ποιος ήταν τελικά ο «εθελοντής» Μανώλης Πετσίτης

Βίντεο – αποκάλυψη για το ποιος ήταν τελικά ο «εθελοντής» Μανώλης Πετσίτης

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας»

Μπορεί ο Νίκος Παππάς να έχει πάθει αμνησία και να προσπαθεί να ξεχάσει το ρόλο του στενού του φίλου και συνεργάτη, Μανώλη Πετσίτη, υποβαθμίζοντάς τον απλά σε… εθελοντή, όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Την γνωρίζουν από το 2015, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία και ο Νίκος Παππάς απέκτησε δύναμη, όλοι όσοι είχαν την τύχη (ή την ατυχία) να χρειάζονται κάτι από την κυβέρνηση.

Κι ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, λέει ότι το 2015 ο Πετσίτης απλά δούλευε εθελοντικά και μετά απομακρύνθηκε, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Από την πρώτη χρονιά του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είχε αποκτήσει δύναμη και ο κολλητός του Νίκου Παππά.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύουμε. Είναι 11 Δεκεμβρίου 2015 και γίνεται η δεύτερη πρεμιέρα θεατρικού έργου του Λάκη Λαζόπουλου.

Είναι τότε που ο «γύφτος» της ελληνικής τηλεόρασης έχει σφιχταγκαλιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσιάζει τον ταλαντούχο κωμικό στον Φρανσουά Ολαντ, προφανώς ως σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού.

Στις 11 Δεκεμβρίου, λοιπόν, παρελαύνει από το θέατρο του «Συριζαίου» Λάκη, το μισό υπουργικό συμβούλιο. Εκεί είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χώρας αφού έχει κερδίσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα.

Πηγαίνει με τη σύζυγό του να δει το θεατρικό έργο και μαζί είναι και ο Νίκος Παππάς και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, κοσμικοί κ.λπ.

Στο βίντεο από την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, παρεμβαίνει ο Δήμος Βερύκιος, στέλεχος του καναλιού και αναφέρεται σ’ εκείνο το κοσμικό γεγονός. Κι αίφνης, πίσω από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του Alpha που συνομιλεί με τον Λάκη Λαζόπουλο, εμφανίζεται ένας… άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Για κάποιο λόγο που μόνον ο Δήμος Βερύκιος ξέρει, αρχίζει και κάνει περιγραφή του προφίλ του Μανώλη Πετσίτη. Και λέει:

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά. Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».

Δηλαδή ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει το ρόλο του Πετσίτη που τώρα ο Παππάς αρνείται. Ενας ισχυρός πόλος που φαίνεται να είναι κάτι σαν… πόρτα για όποιον θέλει να προσεγγίσει την παρούσα εξουσία, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι εκείνη την περίοδο ο Πετσίτης δήλωνε εισοδήματα της τάξης των 17.500 ευρώ από μια εταιρεία διαμεσολαβήσεων και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Ηταν η αρχή του… success story του στενού φίλου του Νίκου Παππά καθώς την επόμενη χρονιά τα εισοδήματά του εκτοξεύονται σε 128 χιλιάδες ευρώ.

Αίφνης βρέθηκε να έχει έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε., από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ κ.λπ. Αξιοπερίεργο, αλλά ο Πετσίτης που βρίσκεται στην πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου, πίσω από τον ιδιοκτήτη του Alpha, εμφανίζεται την επόμενη χρονιά να αμείβεται για υπηρεσίες του με περίπου 46 χιλιάδες ευρώ.

Σκεφτείτε και το εξής: Ο Βερύκιος μιλά για ένα «σκοτεινό πρόσωπο» που έχει μεγάλη δύναμη και λέει «κρατήστε το όνομα» γιατί δεν είναι απλά ένας συνεργάτης του Παππά. Όλα αυτά τα λέει στα τέλη του 2015. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να πει κανείς δύο χρόνια αργότερα όταν ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε (σύμφωνα με τον Παππά) δούλευε εθελοντικά, έμπαινε όποτε ήθελε στο Μαξίμου, μπούκαρε όποτε ήθελε στη ΔΕΠΑ, ήταν υπάλληλος του Λαυρεντιάδη, φέρεται να είναι εκπρόσωπος δικηγόρων από την Κύπρο με off shore εταιρείες και ταυτόχρονα να έχει κάνει δουλειές διαφορετικές, όπως την εταιρεία για τα Προσφυγικά, μετοχική σχέση σε εστιατόρια και ποιος ξέρει τι άλλο.

Ισως στην κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική αντιμετώπισης του θέματος. Με το να τον υποβαθμίζουν στο ρόλο του εθελοντή, αρνούμενοι ότι ο Πετσίτης ήταν ένας ισχυρός άνθρωπος που έκανε δουλειές για το Μαξίμου, απλά προκαλούν την περιέργεια και για όσες αποκαλύψεις έρχονται στη συνέχεια. Και μπορεί να είναι και πιο ηχηρές…

Τι λέει ο Τζανακόπουλος

Για τον Μανώλη Πετσίτη και τα ερωτήματα μερίδας του Τύπου και της ΝΔ, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σε συνεργασία με δημοσιογραφικά συγκροτήματα προσπαθεί να δημιουργήσει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, για τα οποία -πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος- οι δημοσιογραφικοί οίκοι έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν συγνώμη.

«Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονεκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας την κατάσταση στη ΔΕΠΑ και τα χρέη της ΕΛΦΕ τα οποία διογκώθηκαν στα 105 εκατομμύρια επί ΝΔ, όπως είπε, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει μια λύση για να μην κλείσουν τα Λιπάσματα. Παράλληλα παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη που απέρριψε αίτημα για πιο αυστηρούς όρους στην αποπληρωμή των επίμαχων δανείων της εταιρείας.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024