Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η προσπάθεια επίτευξης συμβιβασμού ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ρώμης και την Κομισιόν, σε ότι αφορά τον κρατικό προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
Αρχικά η κυβέρνηση Κόντε είχε ορίσει την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ στο 2,4%, αλλά μετά την αρνητική αντίδραση των Βρυξελλών και την πιθανή επιβολή κυρώσεων, το ποσοστό αυτό φέρεται να μπορεί να περιοριστεί, τελικά, στο 2% ή το πολύ στο 2,1%.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.