Για «αλλαγή στάσης» στις συζητήσεις με τη Ρώμη για τον προϋπολογισμό του 2019, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Ο διάλογος με την Ιταλία είναι σε εξέλιξη και γίνεται πιο έντονος» είπε σε δηλώσεις του ο Μοσκοβισί. «Μπορούμε να διακρίνουμε ένα διαφορετικό τόνο, ένα διαφορετικό τρόπο συνεργασίας και μπορούμε να δούμε ότι η Ιταλία είναι πρόθυμη να ακούσει τη δική μας οπτική γωνία για την επίλυση των προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα βήμα που καλωσορίζουμε και οι επενδυτές αισθάνονται το ίδιο… Τώρα ο διάλογος άρχισε πραγματικά τόσο στη μέθοδο όσο και στην ουσία» σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«(Στη Σύνοδο Κορυφής της G20) στο Μπουένος Άιρες, είχαμε θετικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε… και δώσαμε στις ομάδες μας την εντολή να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ακόμα.

Η Επιτροπή απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης για το 2019, βάσει του οποίου η Ιταλία θα παρουσιάσει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, λέγοντας ότι παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Επιτροπή «έλαβε γνώση» της πρόθεσης της Ιταλίας να μειώσει το έλλειμμα. «Περιμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες … επειδή πρέπει να υπάρξει μια αξιόπιστη, συγκεκριμένη δέσμευση στο πλαίσιο των κανόνων», είπε.