Brexit: Στις 11 Δεκεμβρίου η ώρα της κρίσης – Νέες πιέσεις της Μέι
Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει
Στις 11 Δεκεμβρίου θα κληθεί να ψηφίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit η οποία επισφραγίστηκε στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού» που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.
Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία διαθέσιμη» δήλωσε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα σημάνει απόρριψη συμφωνίας. «Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί αν αυτή η συμφωνία δεν περάσει. Θα άνοιγε την πόρτα σε περισσότερη αβεβαιότητα και διχόνοια».
«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, απέρριψε εκ νέου τη συμφωνία χαρακτηρίζοντάς την «κακοφτιαγμένη».
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η επιμονή σε αυτή τη συμφωνία δε συνιστά ένδειξη στωικότητας, αλλά «πράξη εθνικού αυτοτραυματισμού», ενώ αντιπρότεινε παραμονή «σε μία περιεκτική τελωνειακή ένωση και στενή συμφωνία για την ενιαία αγορά της ΕΕ».
Παράλληλα, σχολίασε ότι «μπορεί η Μέι να κέρδισε τη στήριξη των ηγετών της ΕΕ, αλλά έχασε τη στήριξη της χώρας».
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)












![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442