Φιογκάκια με μανιτάρια
Το αγαπημένο ζυμαρικό μικρών και μεγάλων, οι φαρφάλες, σε μία πεντανόστιμη συνταγή
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. φιογκάκια (φαρφάλες)
350 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
2. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τα μανιτάρια με το κρασί και λίγο αλάτι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια και τα αφήνετε να ροδίσουν.
4. Προσθέτετε τον άνηθο και τον βασιλικό.
5. Ρίχνετε το μείγμα με τα μανιτάρια στα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
6. Σερβίρετε τα φιογκάκια ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
- Κασσελάκης σε ΝΔ: Οσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους
- Χαμάς: Αν συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα δεν υπάρχει συμφωνία
- Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε φωτιά στη σκηνή της Eurovision με την χρυσή δημιουργία της Celia Kritharioti
- Το TikTok περνά στην αντεπίθεση και μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Ο Μπράνσον οδηγεί τους Νικς και γράφει ιστορία (vid)
- Η Γαλλία ξεκινά τη λειτουργία ενός νέου πυρηνικού σταθμού με 12 χρόνια καθυστέρηση