
Σεντένο: Ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε αυτή τη θετική πορεία, εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις
Τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Σεντένο υπενθύμισε ότι φέτος τον Αύγουστο η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. «Η Ελλάδα δεν πέρασε εύκολες μέρες και οι Έλληνες πολίτες ακόμη λιγότερο, γιατί η χώρα χρειάστηκε να διανύσει μια μεγάλη πορεία μεταρρυθμίσεων», είπε ο Μ. Σεντένο.
Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι πολύ πιο θετική, η ανάπτυξη έχει επιστρέψει οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έχει υπερκεραστεί. Τον περασμένο Ιούνιο, είπε, το Eurogroup πήρε απόφαση για όλα τα στοιχεία που σφράγισαν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.
Σε αυτά περιλαμβανόταν η τελευταία δόση των δανείων προς την Ελλάδα που δημιουργούσε ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα για τη χώρα, καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους 22 μήνες, καθώς και μέτρα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε αυτή τη θετική πορεία, εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, ότι η πρόοδος της Ελλάδας θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία «ενισχυμένης εποπτείας» και το Eurogroup αναμένει αύριο τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης της Επιτροπής, σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς.
- FIFA και UEFA αγνοούν συστηματικά τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές
- Αττική 2035: «Φρένο» στον διαγωνισμό για το νέο Ρυθμιστικό – Γιατί ακυρώθηκε
- Ειλημμένη απόφαση για ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά για υποκλοπές
- «Η Ευτυχία της Αργιθέας»: Η μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Αργιθεάτισσα Μάνα
- Ψυχόδραμα στην Κεντροαριστερά για το κόμμα Τσίπρα – Ερμηνείες από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ για σχέδιο διάλυσής τους
- Τέμπη: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και αυστηροί έλεγχοι στην είσοδο – Να ξεκινήσει επιτέλους η δίκη ζητούν οι συγγενείς







