Η σημερινή κυβέρνηση κατέρριψε πανελλήνιο ρεκόρ.
Συγκρότησε τον μεγαλύτερο αριθμό εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών από το 1974. Και κυνήγησε τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτικών αντιπάλων της – μεταξύ των οποίων τρεις τέως πρωθυπουργούς και καμιά δεκαπενταριά τέως υπουργούς…
Η σκοπιμότητα του σχεδίου δεν προκύπτει μόνο από το δόγμα Πολάκη που χειροκρότησε ο Πρωθυπουργός. Αλλά και από τις μεθοδεύσεις.
Κατ’ αρχήν οι έρευνες δεν έχουν παρουσιάσει έως τώρα κάτι βάσιμο.
Είναι χαρακτηριστικό πως το άνοιγμα των λογαριασμών όσων εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis διατάχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Λογαριασμοί και θυρίδες ανοίχτηκαν ακόμη και με τραμπούκικες μεθόδους από τους βοηθούς της Τουλουπάκη, αλλά επτά μήνες αργότερα η εισαγγελέας κάνει την πάπια.

Βρέθηκε κάτι που να δικαιολογεί τις ενέργειές της;
Ανάλογη τύχη θα έχει, υποθέτω, και το άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη, όχι από μια ανεξάρτητη Αρχή (όπως ψευδώς ισχυρίζονται η κυβέρνηση και ο Βερναρδάκης) αλλά από μια Αρχή που διορίζεται από την κυβέρνηση.
Η πρόεδρός της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει τοποθετηθεί από τη Θάνου, σύμβουλο του Τσίπρα, και οι υπόλοιποι από διάφορους υπουργούς, με πρώτο τον περιλάλητο Παπαγγελόπουλο.
Είναι το ίδιο παραμύθι που διακινούν δημοσιογράφοι του Παπαγγελόπουλου, ότι στην υπόθεση Novartis τους έλληνες πολιτικούς ερευνούσε δήθεν το FBI ή ότι οι λογαριασμοί του Σημίτη ανοίγουν επειδή κάποιος γάλλος κατάδικος κατέθεσε το 2005 ή 2006 ότι κάποιον άκουσε που κάτι είπε.
Στο θέμα της Υγείας κατηγορήθηκαν υπουργοί για την πώληση (σε πλειστηριασμό!) ενός χρεοκοπημένου νοσοκομείου που δεν ήταν καν δημόσιο. Και ύστερα κατέληξαν να κουβεντιάζουν πόσο κοστίζουν οι αρθροσκοπήσεις και οι αξονικές.
Ολα αυτά όμως, στο μέτρο που ενσωματώνονται στην πολιτική αντιπαράθεση και συγκροτούν σχέδιο, προδικάζουν τη συνέχειά τους.
Οταν ελέγχονται η κυρία Δάφνη, η κυρία Μαρέβα και η κυρία Λίνα, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην ελεγχθεί και η κυρία Μπέτυ.

Και όταν διώκονται τρεις τέως πρωθυπουργοί, θεωρώ αυτονόητο ότι θα διωχθεί και τέταρτος.
Ημουν βέβαιος ότι τα είχαμε ξεπεράσει αυτά μετά το «βρώμικο 1989». Αλλά φαίνεται ότι τελικά η βρωμιά είναι σαν την Ιστορία: επιστρέφει ως φάρσα.
Ακούω βεβαίως τη θεωρία ότι «εμείς δεν έχουμε σκελετούς στα ντουλάπια».Λάθος.
Ολοι έχουν σκελετούς στα ντουλάπια. Αρκεί ο σωστός άνθρωπος να ανοίξει το σωστό ντουλάπι.

Γράψτε το σχόλιο σας