Μία γυναίκα μαθαίνει πως το παιδί που κυοφορεί πιθανώς έχει Σύνδρομο Down. Τα ερωτήματα που θέτει ένα από τα δραματοποιημένα επεισόδια της σειράς «Οικογενειακές ιστορίες» είναι: Θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις που θα δείξουν την πραγματική εικόνα για την κατάσταση του εμβρύου;

Και όταν βγουν τα αποτελέσματα, αν δεν είναι τα επιθυμητά, θα κρατήσει το παιδί;

Η ηρωίδα μας, συνεπικουρούμενη αρχικά από έτερη γυναίκα που έχει αποκτήσει παιδί με Σύνδρομο Down και στη συνέχεια από τη μητέρα της, αποφασίζει να μην κάνει αμνιοπαρακέντηση και να γεννήσει ακόμα και ένα παιδί με σοβαρό νοητικό πρόβλημα, γιατί πάντα ήθελε να γίνει μαμά!

Εμεινα εμβρόντητος με τη λύση που έδωσε το επεισόδιο που παρακολούθησα τις προάλλες. Ένα επεισόδιο που όπως μου είπαν, προβλήθηκε σε επανάληψη. Για να παίρνουν ιδέες και όσες/όσοι δεν το πρόλαβαν την πρώτη φορά, υποθέτω.

Δεκαετίες επιστημονικών ερευνών και ανακαλύψεων, όλη η ιατρική πρόοδος που έχει κάνει η ανθρωπότητα στο θέμα της κυοφορίας και της γέννησης υγιών παιδιών (όσο αυτό εξαρτάται από τους γονείς) διαγράφηκαν μέσα σε μισή ώρα!

Εχοντας μεγαλώσει σε σπίτι με ένα τέτοιο παιδί, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι όλα τα προβλήματα και τις αγωνίες των γονιών του, αλλά και έχοντας απόλυτη επίγνωση της εξαιρετικά δυσχερούς θέσης του ίδιου του παιδιού, αυτού του τόσο αδικημένου από τη φύση ανθρώπου, μέσα στην κοινωνία, μου φαίνεται απλώς απίστευτο πως μπορεί η τηλεόραση τον 21οι αιώνα να περνάει τέτοια μηνύματα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο