Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντόμινο για Μέι: Tο βορειοϊρλανδικό κόμμα ζητεί αποχώρησή της

Ντόμινο για Μέι: Tο βορειοϊρλανδικό κόμμα ζητεί αποχώρησή της

Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, το βορειοϊρλανδικό κόμμα διαμήνυσε πως η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη

Ζήτημα Μέι, η οποία μεταξύ άλλων έχει να διαχειριστεί τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών της καθώς, φέρεται να βάζουν οι βορειοϊρλανδοί του DUP, σφίγγοντας κι άλλο τον κλοιό για την βρετανίδα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, το βορειοϊρλανδικό κόμμα διαμήνυσε πως η συμφωνία που έκλεισε το Συντηρητικό Κόμμα με το DUP για το Brexit ακυρώνεται, εκτός εάν η Τερέζα Μέι αντικατασταθεί από νέο ηγέτη.

Κατά το δημοσίευμα της δεξιάς βρετανικής εφημερίδας, το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος (θα) είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

Μάλιστα, η Telegraph επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της επικεφαλής του DUP, Αρλίν Φόστερ.

Πάντως, η Τ. Μέι εμφανίστηκε χθες αποφασισμένη να επιμείνει στη συμφωνία και να πάει το Brexit έως το τέρμα.

Η Συντηρητική ηγέτιδα υποστήριξε πως η συμφωνία που πέτυχε με τις Βρυξέλλες συνάδει με την εντολή που έδωσε ο λαός στο δημοψήφισμα του 2016. Τόνισε πως εάν η υφιστάμενη συμφωνία απορριφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε περίοδο αβεβαιότητας για το μέλλον.

«Η συμφωνία αποδίδει όσα υποσχεθήκαμε. Θα το δω έως το τέλος; Ναι», είπε η κ. Μέι, μιλώντας στον απόηχο της παραίτησης τεσσάρων στελεχών της κυβέρνησης και της ενδοκομματικής πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος της.

Επισήμανε, δε, πως θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά της, που είναι να φέρει στην Βουλή την καλύτερη δυνατή συμφωνία «για το εθνικό συμφέρον».

Ερωτηθείσα εάν προτίθεται να παραιτηθεί εάν ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις η κ. Μέι απάντησε εμμέσως αρνητικά, επικαλούμενη ένα από είδωλά της στο άθλημα του κρίκετ που «επέμενε» στο έργο του.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά όσων την αμφισβητούν λέγοντας πως «το να είσαι ηγέτης σημαίνει να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις».

Υπογράμμισε επίσης, πως ουδείς έχει παρουσιάσει εναλλακτικό σχέδιο για το Brexit. Όσον αφορά την κριτική που έχει δεχτεί για την Βόρεια Ιρλανδία, η κ. Μέι σημείωσε ότι μία τέτοια πρόνοια θα ήταν αναγκαία σε κάθε είδος συμφωνίας, ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά «σκληρού» συνόρου στην Ιρλανδία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024