Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit : Επιστολή μομφής κατά της Μέι από βουλευτή της

Brexit : Επιστολή μομφής κατά της Μέι από βουλευτή της

Επιστολή μομφής αναμένεται να καταθέσει ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέικομπ Ρις-Μογκ κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι

Επιστολή μομφής αναμένεται να καταθέσει ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο οποίος ηγείται και την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών συντηρητικών βουλευτών, κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Πρόταση μομφής υφίσταται αν 48 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος γράψουν τέτοιες επιστολές. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν ψηφίσουν εναντίον της 158 από τους 315 βουλευτές της.

Το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες προκάλεσε κύμα αντιδράσεων λίγες ώρες μετά την επίτευξη του.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει την παραίτησή της τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση βιώνει μια πολύ βαθιά πολιτική κρίση βαδίζοντας σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ οι αγορές δέχονται ισχυρό πλήγμα.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει αφενός το σχέδιο συμφωνίας και αφετέρου το δικό της πολιτικό μέλλον, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η επιλογή που έχει μπροστά του είναι σαφής.

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη, μπορούμε να επιλέξουμε να μην έχουμε καθόλου συμφωνία ή καθόλου Brexit» είπε η ίδια, υπονοώντας ότι Brexit χωρίς αυτή τη συμφωνία είναι αδύνατο να υπάρξει.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024