Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το κοινό λάθος που κάνετε στη δίαιτα

Το κοινό λάθος που κάνετε στη δίαιτα

Με αποτέλεσμα να μην αδυνατίζετε.

Συνέχεια βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες σχετικά με το πώς να χάσουμε τα κιλά που μας ταλαιπωρούν. Οι αντισυμβατικές δίαιτες των celebrities και οι νέες μόδες στο χώρο της διατροφής επηρεάζουν αρνητικά τις διατροφικές μας επιλογές, με αποτέλεσμα τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας να είναι συχνά.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι σκοπός της κάθε δίαιτας δεν πρέπει να είναι η γρήγορη απώλεια κιλών, αλλά η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος με τη σειρά του θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Το κλασικό λάθος που κάνετε στη δίαιτα δεν είναι είναι άλλο από τον υπερβολικό περιορισμό των θερμίδων.

Πιθανότατα, ενθουσιάζεστε με τα γρήγορα και μεγάλα οφέλη που υπόσχεται μια ακραία δίαιτα και επιλέγετε να την ακολουθήσετε. Άλλωστε, δε σας πειράζει να πεινάσετε μερικές ημέρες ή εβδομάδες προκειμένου να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν και να ανεβάσετε την ψυχολογία σας.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι και με το παραπάνω σκεπτικό δεν πρόκειται να δείτε πρόοδο.

Όταν περιορίζετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων, αποδυναμώνετε τον οργανισμό σας και επιβαρύνετε την υγεία σας. Οι υποθερμιδικές δίαιτες στερούν από τον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα ενέργειάς σας και ο μεταβολισμός σας. Ζαλάδες, δυσκολία συγκέντρωσης, απώλεια μαλλιών, έλλειψη βιταμινών, είναι μερικά από τα αρνητικά που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν ακολουθείτε μια ακραία δίαιτα.

Επίσης, οι δίαιτες με πολύ λίγες θερμίδες αποτελούν μία προσωρινή λύση. Δε γίνεται να περάσετε όλη σας τη ζωή χωρίς να τρώτε μακαρόνια ή ένα μικρό γλυκό. Για αυτόν τον λόγο, τέτοιες δίαιτες είναι, εκτός από επιβαρυντικές για την υγεία, αναποτελεσματικές, αφού όχι μόνο θα ταλαιπωρηθείτε για να χάσετε τα κιλά, αλλά σίγουρα θα τα πάρετε πίσω στη συνέχεια, όταν σταματήσετε τη δίαιτα.

Το κλειδί για αδυνάτισμα με διάρκεια είναι η επιλογή ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος, το οποίο θα παρέχει στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ενώ επίσης θα περιλαμβάνει τροφές που σας ευχαριστούν.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το ζητούμενο είναι να νιώθετε και να δείχνετε όμορφη, όχι εξαντλημένη!

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024