Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Skoda μετατρέπει το εργοστάσιο της σε σιρκουί… υπό κλίμακα

Η Skoda μετατρέπει το εργοστάσιο της σε σιρκουί… υπό κλίμακα

Η τσεχική φίρμα προσφέρει με ένα ιδιαιτέρως ευρηματικό video μια διαφορετική ξενάγηση στο κύριο εργοστάσιο της στο Mlada Boleslav.

Όσο συναρπαστικό και αν είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο «βαρετή» είναι συνήθως η διαδικασία παραγωγής του, τουλάχιστον για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις γραμμές παραγωγής ώστε να εντοπίσουν τυχόν καινοτόμες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατά την κατασκευή των αυτοκινήτων τους.

Η Skoda ωστόσο, κατάφερε με ένα ομολογουμένως πρωτότυπο στη σύλληψη όσο και χαριτωμένο video λίγο πιο ενδιαφέρουσα την ξενάγηση στα ενδότερα του κύριου και μεγαλύτερου εργοστασίου της στο Mlada Boleslav.

Για την ξενάγηση επιστράτευσε δύο τηλεκατευθυνόμενες ρέπλικες των αγωνιστικών Fabia R5 οι οποίες και περνούν από όλες τα διαφορετικά τμήματα και τις φάσεις παραγωγής ενός αυτοκινήτου, σε ένα μεταξύ τους ιδιότυπο αγώνα που εκτυλίσσεται σε ένα άρτια κατασκευασμένο και πολυάσχολο μικροσκοπικό σύμπαν.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μικροσκοπικές ρέπλικες έχουν κατασκευαστεί σε κλίμακα 1/10 σε σχέση με τις αυθεντικές Fabia R5 ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 100 χλμ./ώρα.

Επιστρέφοντας στον πραγματικό κόσμο, αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο του Mlada Boleslav είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Skoda παγκοσμίως και τον Οκτώβριο του 2018 είχε ήδη κατασκευάσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο επί του παρόντος ενισχύεται με μια νέα γραμμή παραγωγής η οποία θα υποδεχτεί το Scala από τους αρχές του 2019.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, σε πρόσφατες δηλώσεις του, η Skoda βρίσκεται σε «αναζήτηση» μιας νέας μονάδας παραγωγής καθώς ήδη, τα υφιστάμενα εργοστάσιά της αξιοποιούν το 100% της δυναμικότητάς τους ενώ η τσεχική φίρμα έχει στα «σκαριά» εκτός από το μικρομεσαίο Scala και ένα compact crossover το οποίο αναμένεται έως τα τέλη του 2019.

Για την ακρίβεια όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με δεδομένη τη δημοτικότητα των κατηγοριών στις οποίες θα ανήκουν τα δύο νέα μοντέλα της Skoda, οι απαιτήσεις για το εργοστάσιο του Mlada Boleslav θα αυξηθούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά 80.000 μονάδες, με τους ιθύνοντες της Skoda, να προσθέτουν μια ακόμα, έκτη εργάσιμη ημέρα για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024