Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναπαύεται πια στη γη των Βουλιαράτων

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναπαύεται πια στη γη των Βουλιαράτων

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του οι οποίοι αποχαιρετούσαν για πάντα το παιδί τους μαζί με τους χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ταξίδεψαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδα για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο

Με το πλήθος να φωνάζει «αθάνατος» και «ήρωας» και  να ψέλνει τον εθνικό ύμνο, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Ο 35χρονος, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών ανδρών των ειδικών δυνάμεων στις 28 Οκτωβρίου, τάφηκε 11 μέρες μετά στο χωριό του στους Βουλιαράτες.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι αποχαιρετούσαν για πάντα το παιδί τους μαζί με τους χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι ταξίδεψαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδα για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Παρά τη συγκίνηση, την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και την προκλητική στάση των αλβανικών Αρχών που με διάφορες δικαιολογίες απαγόρευαν σε έλληνες πολίτες να περάσουν τα σύνορα, ευτυχώς οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και ο κόσμος που κατάκλυσε το χωριό είχε υποδειγματική συμπεριφορά και δεν σημειώθηκε καμία ένταση.

Οι στιγμές τόσο μέσα όσο και έξω από την εκκλησία ήταν συναισθηματικά φορτισμένες, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που απέτρεψαν αυτούς που πήγαν να «ξεφύγουν» επαναφέροντάς στους στην τάξη.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά στα τηλεοπτικά συνεργεία από αλβανικά ΜΜΕ που κάλυπταν συνεχώς όλα όσα συνέβαιναν στους Βουλιαράτες. Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί, πηγές των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καλούσαν όσους θα βρεθούν στην Αλβανία για την κηδεία να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ωστόσο, παρά την στάση του κόσμου, οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή δώδεκα Βορειοηπειρωτών, αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου. Μάλιστα οι προσαγωγές έχουν γίνει δίχως να δοθεί κάποια εξήγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του διαδρομή.

Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα, όπως «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «ήρωας» καθώς και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κατά τη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου.

Δείτε LIVE: Ξεκινάει η κηδεία του Κ. Κατσίφα. Πλήθος κόσμου ήρθε να αποχαιρετήσει τον τριανταπεντάχρονο στο χωριό Βουλιαράτες.Αποστολή: Λευτέρης Σουχάιμπ

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία στην εκκλησία με το πλήθος να μην σταματάει να φωνάζει συνθήματα και να ψάλλει και τον εθνικό ύμνο.

Ενώ από νωρίς του πρωί οι Βουλιαράτες είχαν πλημμυρίσει από τις ελληνικές σημαίες.

Μετά την εξόδιο ακολουθία και όταν η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μεταφέρθηκε στο μνήμα για την ταφή, επικράτησε μια πρωτόγνωρη σιγή από τον κόσμο που είχε πλημμυρίσει το νεκροταφείο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ακολούθησε πορεία στον δρόμο Αργυρόκαστρου – Κακαβιάς.

Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην εθνική οδο Αργυροκάστρου-Κακαβιά κάνοντας ειρηνικη διαδήλωση

Δημοσιεύτηκε από Himara.gr στις Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Μετ’εμποδίων το ταξίδι των Ελλήνων στους Βουλιαράτες

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας διεξήχθη από νωρίς το πρωί η προσέλευση του κόσμου.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες Έλληνες περνούσαν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα ανέμεναν οι Αρχές ότι θα περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που έγραφαν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του in.gr, οι αλβανικές Αρχές αρνούνταν να αφήσουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες προφάσεις.

Την ίδια στιγμή, άλλες καταγγελίες συνεχίζονταν με πολίτη να αναφέρει ότι του απαγόρευσαν να περάσει τα σύνορα, λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν δεν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα «σε παίρνω αυτόφωρο και δεν γλιτώνεις ποτέ από εδώ».

Ενώ και μια δικηγόρος, φίλη της οικογένειας έκανε λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων πριν περάσει τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News έκανε λόγο για τέσσερις προαγωγές ελλήνων με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Sports in

Η «τρέλα» του Άγγλου σπίκερ στον θρίαμβο της Κ19 του Ολυμπιακού (vid)

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης «τρελαίνοντας» τους πάντες. Ακόμη και τον Άγγλο σπίκερ που έκανε την περιγραφή και εκστασιάστηκε με την ομαδάρα των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024