Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 2 το μεσημέρι στους Βουλιαράτες.

Από το πρωί της Πέμπτης δεκάδες Έλληνες περνούν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό του άτυχου 35χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα αναμένεται να περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επιτρέπεται ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που αναγράφουν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Ο θρήνος της μητέρας του Κατσίφα

Η χθεσινή εικόνα με τη μητέρα του 35χρονου να θρηνεί βλέποντας τη σορό του παιδιού της 11 ημέρες μετά τη δολοφονία του συγκλόνισε όσους βρέθηκαν στο χωριό Βουλιαράτες. Τραγικά πρόσωπα ο πατέρας και οι αδερφές του Κατσίφα.

Το φέρετρο με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σπίτι της οικογένειας ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία ενώ ο νεκρός ήταν ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα.