Οι αλβανικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή πέντε Βορειοηπειρωτών, που φέρονται να γίνουν συλλήψεις, αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από τα χωριά της μειονότητας και από την Ελλάδα.

Τα πέντε άτομα έχουν προσαχθεί από τις αλβανικές αρχές στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Μεταξύ των προσαχθέντων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου ομογενή.

Παράλληλα, ο κ. Καραθάνος είχε καταγγείλει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι μαζί του ακόμα 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων.

Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά μέσα κάνουν λόγο για «κηδεία με αντιαλβανικό κάλεσμα».

«Μετά τη θρησκευτική τελετή, το πλήθος των νεοφερμένων από την Ελλάδα συνόδευσε το φέρετρο Κατσίφα με εθνικιστικά τραγούδια και αντι-αλβανικά συνθήματα» αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ.

«Το πλήθος είχε επίσης μια μεγάλη σημαία που έγραφε ‘’Βόρεια Ήπειρος’’, ενώ τα άτομα φώναζαν «Αλβανοί, απομακρυνθείτε! Εδώ είναι Ελλάδα’’» αναφέρει επίσης δημοσίευμα.

Γράψτε το σχόλιό σας