Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηδεία Κατσίφα : Πλήθος κόσμου στους Βουλιαράτες - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Κηδεία Κατσίφα : Πλήθος κόσμου στους Βουλιαράτες – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στο χωριό Βουλιαράτες όπου στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στο χωριό Βουλιαράτες όπου στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες Έλληνες περνούν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα αναμένεται να περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επιτρέπεται ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που αναγράφουν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του in.gr, οι αλβανικές Αρχές αρνούνται να αφήσουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες προφάσεις.

Την ίδια στιγμή, άλλες καταγγελίες συνεχίζονται με πολίτη να αναφέρει ότι του απαγόρευσαν να περάσει τα σύνορα, λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν δεν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα «σε παίρνω αυτόφωρο και δεν γλιτώνεις ποτέ από εδώ».

Ενώ και μια δικηγόρος, φίλη της οικογένειας έκανε λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων πριν περάσει τα σύνορα.

Την ίδια στιγμή το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News κάνει λόγο για τέσσερις προαγωγές ελλήνων με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία έως τις 12:30 είχαν περάσει τα σύνορα 1.100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τα πρακτορεία δίνουν και φωτογραφίες από το νεκροταφείο του χωριού του Κ. Κατσίφα και του τάφου του ο οποίος είναι ήδη σκεπασμένος με την ελληνική σημαία.

Πηγή εικόνων: Eurokinissi

Αυτοσυγκράτηση συστήνουν οι ελληνικές Αρχές

Νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη απηύθυναν έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024