Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσαγωγές ομογενών στο ΑΤ Αργυροκάστρου μετά την κηδεία Κατσίφα

Προσαγωγές ομογενών στο ΑΤ Αργυροκάστρου μετά την κηδεία Κατσίφα

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυρόκαστρου έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα από τις αλβανικές αρχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντουλές

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυρόκαστρου έχουν προσαχθεί δώδεκα άτομα από τις αλβανικές αρχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντουλές.

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Μεταξύ των προσαχθέντων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου ομογενή.

Παράλληλα, ο κ. Καραθάνος είχε καταγγείλει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι μαζί του ακόμα 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων.

Τι λένε τα αλβανικά μέσα

Παράλληλα τα αλβανικά μέσα κάνουν λόγο για 9 προσαγωγές ενώ αναφέρουν ότι η παρεμπόδισή τους οφείλεται σε μια κίνηση που είχαν προηγουμένως προβή κάποια άτομα και είχαν κλείσει συμβολικά τον δρόμο μετά την Κακαβιά, αλλά και στην παρεμπόδιση εξακρίβωσης στοιχείων.

Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά μέσα κάνουν λόγο για «κηδεία με αντιαλβανικό κάλεσμα».

«Μετά τη θρησκευτική τελετή, το πλήθος των νεοφερμένων από την Ελλάδα συνόδευσε το φέρετρο Κατσίφα με εθνικιστικά τραγούδια και αντι-αλβανικά συνθήματα» αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ.

«Το πλήθος είχε επίσης μια μεγάλη σημαία που έγραφε ‘’Βόρεια Ήπειρος’’, ενώ τα άτομα φώναζαν «Αλβανοί, απομακρυνθείτε! Εδώ είναι Ελλάδα’’» αναφέρει επίσης δημοσίευμα.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024