Αρνέ Νταλ: Το κυνήγι του χαμένου χρόνου
Με το «Επτά μείον ένα» ο σουηδός συγγραφέας εγκαινιάζει τη νέα τριλογία με ήρωες τον επιθεωρητή Σαμ Μπέργερ και την ομάδα του
Ο Αρνε Νταλ ξαναχτυπά. Μετά τις εκπληκτικές «Μουσικές καρέκλες», που ολοκλήρωσαν την τελευταία τετραλογία του, ο μεγάλος σουηδός συγγραφέας πραγματικής (αστυνομικής και όχι μόνο) λογοτεχνίας παρουσιάζει το πρώτο μέρος της νέας του τριλογίας με τίτλο «Επτά μείον ένα» (σε εξαιρετική μετάφραση του Γρηγόρη Κονδύλη).
Στην προηγούμενη τετραλογία είχε εμβαθύνει στην κλασική δωδεκαμελή ομάδα της Europol και είχε την ευκαιρία να σκιαγραφήσει τα διαφορετικά προφίλ ισάριθμων αστυνομικών και ερευνητών από ευρωπαϊκές χώρες. Η έμφαση στην περιγραφή των χαρακτήρων ισορροπούσε δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην ομάδα και τα πρόσωπα. Η «κάμερα» του συγγραφέα ήταν τοποθετημένη σε απόσταση και κατέγραφε τις ενέργειες, τις σκέψεις, τα συναισθήματα των ηρώων και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ
- Ουκρανία: Ανταλάσσει drones, πυραύλους και συναφείς τεχνολογίες με MiG-29 από την Πολωνία
- Ουκρανία: Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ειπώθηκαν «σκληρές κουβέντες» με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς

