Σούπα με σπαράγγια
Ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο.
Υλικά για 6 μερίδες
15 σπαράγγια
60 γρ. βούτυρο
600 ml γάλα
50 γρ. αλεύρι
1 φρέσκο κύβο λαχανικών
6 κουταλάκια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε, κρατώντας το τρυφερό τους κομμάτι.
2. Λιώνετε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε το μείγμα για 1΄. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
3. Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, ρίχνετε τα σπαράγγια και τον φρέσκο κύβο λαχανικών.
4. Βράζετε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει λίγο ο ζωμός.
5. Πολτοποιείτε το μείγμα, προσθέτετε πιπέρι και σερβίρετε με 1 κουταλάκι τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα.
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας
- Στο Ελληνικό η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης
- Τα Ηλύσια Πεδία πρόκειται να μετατραπούν σε τεράστιο χώρο για πικνίκ
- Οι 11 «θρύλοι» του Airbnb – Η νέα κατηγορία εμπειριών της πλατφόρμας
- Η Ευρώπη πότε θα συζητήσει για την Ευρώπη;
- Μπαράζ αγωγών από εκδότες για το ChatGPT και το Copilot