Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση «γουνάκια»: Βιομηχανία διώξεων πολιτικών στήνει η κυβέρνηση

Επιχείρηση «γουνάκια»: Βιομηχανία διώξεων πολιτικών στήνει η κυβέρνηση

Μια σειρά από υποθέσεις θα βγουν στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους εμπλεκόμενους αλλά και από τα κόμματα. ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν και όλα τα θέματα της Υγείας θα είναι ο προάγγελος νέων φακέλων που σκέφτεται να φτιάξει το Μέγαρο Μαξίμου στη λογική της «βιομηχανίας» διώξεων

Σε πολιτικό πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως προχωρά η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη για να χτυπήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους στην πορεία προς τις εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ρίξει τα θηράματα στο Κολοσσαίο προς τέρψη του κοινού, δηλαδή των ψηφοφόρων που θα ζήσουν μέχρι τις κάλπες ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης. Δικογραφίες θα ξεθάβονται από τα συρτάρια, διώξεις θα ανακοινώνονται, ακόμη και χωρίς στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες. Και όλα αυτά θα γίνουν ένα δημοσιογραφικός «χυλός» που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και κυρίως να προκαλέσει τον διχασμό που επιδιώξει η κυβέρνηση. Δηλαδή την αντιπαράθεση με το «παλαιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Κύριος εκφραστής, εκ του παρασκηνίου φυσικά, της υπόθεση της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, είναι ο καταγγελλόμενος ως «Ρασπούτιν» από την τέως εισαγγελέα Ελένη Ράιου.

Αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα εντός της κυβέρνησης και σε δημοσιογραφικά γραφεία, που θα λαμβάνουν στοιχεία των… μυστικών πορισμάτων και δικογραφιών εν είδη διαρροών.

Μια σειρά από υποθέσεις θα βγουν στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους εμπλεκόμενους αλλά και από τα κόμματα. ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν και όλα τα θέματα της Υγείας θα είναι ο προάγγελος νέων φακέλων που σκέφτεται να φτιάξει το Μέγαρο Μαξίμου στη λογική της «βιομηχανίας» διώξεων.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την Υγεία για τους πρώην υπουργούς Υγείας της ΝΔ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μεγιστοποίηση της πόλωσης.

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επενδύσει σε διάφορες υποθέσεις, όπως αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Novartis, των δανείων των κομμάτων κ.ά. Το δόγμα «όλα στο φως» είναι στην προμετωπίδα της κυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για βιομηχανία διώξεων μέχρι τις εκλογές, με στόχο, όπως τονίζουν κεντρικά στελέχη της, να έχει σε ομηρεία κεντρικούς πολιτικούς της αντιπάλους. «Εχουν βάλει σε εφαρμογή την επιχείρηση «Κορυδαλλός» στη γραμμή του δόγματος Πολάκη» τονίζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Από το κυβερνητικό επιτελείο προαναγγέλλονται και άλλοι κύκλοι ποινικού ελέγχου, πέραν εκείνου που ανοίγει το πόρισμα για την Υγεία, ενώ υπάρχει το σκάνδαλο της Novartis που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στο έπακρο από την κυβέρνηση, η οποία εγκαλείται για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης». Βέβαια, από την κυβέρνηση υποστηρίζεται ότι επιλογή της είναι να αναδειχθούν τα πραγματικά στοιχεία και, ταυτόχρονα, να αντιμετωπιστούν οι όποιες υποθέσεις διαφθοράς εντοπίζονται Ηδη χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε τα μελλούμενα, λέγοντας (Open) ότι «πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία, γιατί στηρίζει και τη δημοκρατική λειτουργία του τόπου και κυρίως την αντιμετώπιση όλων εκείνων που προσδιόρισαν με έναν τραυματικό τρόπο όχι μόνο την οικονομία, αλλά, μέσω της αντανάκλασης αυτής της διασπάθισης και της διαφθοράς, και την κοινωνία».

Η επιλογή της κυβέρνησης είναι να επικρατήσει ένταση, πολωτικό κλίμα, διότι εκτιμούν σε ανώτατο επίπεδο ότι θα τους δώσει πολιτικούς πόντους, υπό την έννοια ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα εμμείνει στον διαχωρισμό των «αδιάφθορων και καθαρών» έναντι του «παλαιού πολιτικού συστήματος, των διεφθαρμένων και διαπλεκομένων». Επί της ουσίας, αυτό θα είναι και ένα από τα συνθήματα των εκλογών, όπως προκύπτει από τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού επιτελείου.

Σε δόσεις

Πρεμιέρα με Ερρίκος Ντυνάν. Στη βάση αυτή, σε… δόσεις θα ξετυλιχθεί το κουβάρι των υποθέσεων που διερεύνησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, αρχής γενομένης από τον φάκελο του Ερρίκος Ντυνάν, ενώ θα ακολουθήσουν οι υποθέσεις των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, του ΚΕΕΛΠΝΟ και τέλος του φαρμάκου. Σε δόσεις, αντιστοίχως, αναμένεται και η απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα για τα οποία βουλευτές της πλειοψηφίας θεωρούν ότι θα πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω για την τέλεση ή μη ποινικών αδικημάτων, προαναγγέλλοντας έτσι τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και βεβαίως η υπόθεση της Novartis και η στοχοποίηση 10 πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας, Πικραμμένος, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Κουτρουμάνης κ.λπ.

Όμως, ο βασικός στόχος του Μαξίμου δεν είναι απλά η πολιτική στόχευση κατά συγκεκριμένων προσώπων, αλλά η περαιτέρω διερεύνηση και ποινικών ευθυνών.

Στο δρόμο προς τις κάλπες τον κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι δικαστές καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πιστεύει ότι το κλίμα σκανδάλων (ή σκανδαλολογίας) αφενός δυσφημεί το… παλαιό πολιτικό σύστημα και κάνει τον κόσμο να τους απορρίψει ακόμη περισσότερο, κι αφετέρου συσπειρώνει το κομματικό ακροατήριο των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Ακόμη κι αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας θεωρείται απίθανο να ξεκινήσουν δίκες. Ομως, η λάσπη στον ανεμιστήρα, τα πρωτοσέλιδα και μια διαρκής συζήτηση για υποθέσεις που «εξάπτουν το ενδιαφέρον και τα πάθη του κόσμου», είναι το ιδανικό φόντο για το Μέγαρο Μαξίμου. Ετσι μετατίθεται η συζήτηση από την αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, της δημόσιας ασφάλειας, της εξωτερικής πολιτικής ή από τις καταγγελίες για σοβαρές υποθέσεις που εμπλέκουν την κυβέρνηση (π.χ. όσα είπε ο Καμμένος για τον Κοτζιά).

Στο δρόμο προς τις εκλογές είναι πιο βολικό να ασχολούνται οι εφημερίδες και τα κανάλια με τέτοια θέματα, παρά με τον υποχρεωτικό απολογισμό που θα πρέπει να κάνουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν κι βρέθηκαν ελλιπείς, τα μόνα όπλα που τους μένουν είναι δύο: Το «δόγμα Τσοβόλα δώστα όλα» και το «δόγμα Πολάκη». Από τη μια θα ανοίξει το ταμείο για να μοιραστεί το αιματηρό πλεόνασμα που έχει επιτευχθεί κι από την άλλη τα «γουνάκια» των δικαστών θα έχουν κυρίαρχο ρόλο.

Αλλωστε, όπως κατήγγειλε η κ. Ράικου ότι ο «Ρασπούτιν» της είπε «άσκησε εσύ τώρα τις διώξεις και μετά αυτοί ας τρέχουν να βρουν το δίκιο τους», είναι φανερός ο σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου. Το in.gr είχε αποκαλύψει, επίσης μια μυστική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του «Ρασπούτιν», του κ. Τσίπρα βεβαίως και υπουργών, με θέμα τη στοχοποόηση πολιτικών αντιπάλων.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024