Στον ίδιο πολιτικό παράγοντα το περιβάλλον της κυρίας Ράικου αποδίδει και τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που αφορούν την υπόθεση της Νovartis

Μείζον θεσμικό ζήτημα με πολιτικές αλλά και δικαστικές διαστάσεις εγείρουν οι καταγγελίες που προέρχονται από το περιβάλλον της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένης Ράικου, περί παρεμβάσεων στο έργο της τη δεύτερη διετία της θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, πολιτικός που δεν κατονομάζεται φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα παρέμβει στο έργο της κ. Ράικου άλλες φορές, ζητώντας να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και άλλες φορές ζητώντας να τεθούν υποθέσεις στο αρχείο.

Στον ίδιο πολιτικό παράγοντα το περιβάλλον της κυρίας Ράικου αποδίδει και τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που αφορούν την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα η δήλωση από κύκλους της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου έχει ως εξής:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

» Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr