Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Κούρος

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Κούρος

Ο Νίκος Κούρος που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός, μέσα από το ρόλο του φαρμακοποιού στη σειρά του Mega, «Ρετιρέ», έφυγε σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Ο Νίκος Κούρος μας άφησε σήμερα σε ηλικία 90 χρόνων. ‘Ηταν από τους ηθοποιούς που θα θυμόμαστε χάρις στον αγαπημένο χαρακτήρα που υποδύθηκε στο σήριαλ «Ρετιρέ», ως φαρμακοποιός. Ωστόσο εκτός από την τηλεόραση, ασχολήθηκε εκτενέστερα με την τέχνη της υποκριτικής.

Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σήριαλ του MEGA «Το ρετιρέ» του Γιάννη Δαλιαννίδη, όπου υποδυόταν το φαρμακοποιό, αδελφό της Αμαλίας και μνηστήρα της Κατερίνας.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1928. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κλίση του για την τέχνη τον έστρεψε σε μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών για να τον κερδίσει τελικά  η υποκριτική, σπουδάζοντας στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου.

Έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο το 1957, με το θίασο της Άννας Λώρη-‘Αλκη Παπά στο θέατρο«Διονυσία» στην Καλλιθέα. Από τους ποιο σημαντικούς του ρόλους στο θέατρο ήταν αυτός στην ιστορική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο». Επιπλέον για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν».

Εκτός από την τηλεόραση και το θέατρο είχε εργαστεί και ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Επιπλέον ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία και εξέδωσε και τέσσερις ποιητικές συλλογές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024