Ταλιατέλες με φακές
Αντί για γιαούρτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φέτα.
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. φακές, ψιλές
500 γρ. ταλιατέλες (ή λιγκουίνι ή παπαρδέλες)
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 φλ. μαϊντανό ή φρέσκο κόλιαντρο, χοντροκομμένα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Περίπου 10 λεπτά προτού ψηθούν, τις αλατίζουμε. Μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα μπολ.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να βγουν τα αρώματά του, για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τις φακές, το γιαούρτι, το κρεμμυδόσκορδο, τον μαϊντανό, τον χυμό μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο.
- Σε κατάσταση συναγερμού η Κένυα – Προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της
- Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ο Ίαν ΜακΣέιν σε ρόλο «Ιούδα» πριν από 39 χρόνια
- Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν «κολλημένοι» στην κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου
- Πρώην αξιωματούχος Στέιτ Ντιπάρτμεντ για δίδυμο Μπάιντεν-Μπλίνκεν: «Αιματοβαμμένη η κληρονομιά τους»
- Αλεξανδρής για Ρέτσο: «Δίνει την ψυχή του για τον Ολυμπιακό» (pic)
- NASA: Νέα φωτογραφία από το διάστημα προκαλεί δέος στο Twitter – Η ανάρτησή της