Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας Μπεν Γκολντστάιν (Ben Goldstein) είναι γοητευμένος από τα έργα του Ιταλού μηχανικού Πιερλουίτζι Νέρβι (Pierluigi Nervi). Αποφάσισε να γεμίσει με νερό το στάδιο που κατασκεύασε ο δεύτερος στη Φλωρεντία, να το μεταπλάσει σε μια τεράστια πισίνα. Και προσκάλεσε γυναικείες φιγούρες από πίνακες τη Αναγέννησης στο πάρτι που έδωσε στην «πισίνα» της φαντασίας του.

Ο Μπεν Γκολντστάιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει θητεύσει στο Studio Daniel Libeskind, το στούντιο του καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Ντάνιελ Λίμπεσκιντ που υπογράφει το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, καθώς και στο βερολινέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Jo Klein Architekten.

Με αφορμή το φανταστικό πάρτι που έδωσε στο στάδιο-«πισίνα» της Φλωρεντίας, ο Μπεν Γκολντστάιν λέει ότι «μερικές φορές, στη φαντασία μου, γεμίζω με καθαρό νερό τα πελώρια στάδια, τα υπόστεγα και τις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων του Νέρβι, και χρησιμοποιώ όλα αυτά λες και είναι η πισίνα μου. Θα μπορούσα να κολυμπώ εκεί για ώρες, κοιτώντας με θαυμασμό το ταβάνι από ενισχυμένο σκυρόδεμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο